USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку – міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів

21 Березня 2024 21:40
20 березня в Луцькій музичній школі № 1 імені Ф. Шопена відбулося відкриття XIV Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів Intersvitiaz accomusik–2024.

Мета конкурсу – популяризація баянно-акордеонного виконавського мистецтва; підвищення ролі музично-естетичного виховання; репрезентування кращих творів української та світової класики; виявлення та підтримка обдарованої учнівсько-студентської молоді, повідомили у ВНУ.

Організатор конкурсу – факультет культури і мистецтв ВНУ імені Лесі Українки. Співорганізатори: Волинська обласна організація Національної всеукраїнської музичної спілки, Луцька музична школа № 1 імені Ф. Шопена, Волинський осередок Національної спілки композиторів України. Конкурс відбувається за підтримки Департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА.

До складу журі увійшли: відомий композитор, диригент і музичний діяч Володимир Рунчак; заслужений працівник культури, директор Запорізького фахового музичного коледжу імені П. І. Майбороди Сергій Пелюк; доктор наук, професор, завідувач кафедри акордеону Катовіцької музичної академії Петро Хололовіч (онлайн); викладач кафедри народних інструментів Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка, лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів Роман Пунейко; голова циклової комісії «Народні інструменти» Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського Валентина Милогородська; старший викладач Луцького педагогічного коледжу Борис Коцюба; старший викладач з народних інструментів Луцької музичної школи № 1 імені Ф. Шопена Оксана Скалюк.

Читати ще: Лучан кличуть на благодійний мистецький вечір «Музика народжена війною»

Проректор з навчально-виховної роботи та комунікації ВНУ Наталія Благовірна побажала усім учасникам вдалого виступу.

«Музика – універсальний спосіб комунікації, який не має ніяких барʼєрів, ні мовних, ні вікових. Напевно взагалі немає теми, яку можна розкрити за допомогою музики», – сказала Наталія Благовірна.
Вітальне слово виголосив і декан факультету культури і мистецтв Віталій Охманюк, який зауважив: «Ми на Волині робимо все, щоб у період війни діти розвивалися».
На заході був представлений авторський концерт композитора Володимира Рунчака, твори якого звучали у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Романа Пунейка. «Хочу сказати конкурсантам, що журі буде з вами і працюватиме на користь», – запевнив Володимир Рунчак.

Конкурсанти змагатимуться у дев’яти категоріях.

Нагородний фонд формується з конкурсних внесків учасників і спонсорів. Переможці конкурсу (І, ІІ, ІІІ місця в категоріях) нагороджуються дипломами лауреатів, сувенірами та «Призом родини Щегельських». Гран-прі конкурсу та грошову премію визначає журі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus