USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку може з’явитися вулиця Героїв Маріуполя

28 Квітня 2022 13:00
Вулицю Конякіна в Луцьку хочуть перейменувати на вулицю Героїв Маріуполя.

Таку пропозицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Олександр Стеренчук.

Чоловік звернув увагу, що капітан Олександр Конякін, командир батальйону 271-го стрілецького полку 181-ї стрілецької дивізії 13-ї армії 1-го Українського фронту, є офіцером радянської влади та Червоної армії.

«Армії, яка вирізнялася звірствами, аналогічними нацистським, і масовими зґвалтуваннями й катуваннями мирних мешканців України та Європи.

Не хочу, щоб моя вулиця нагадувала мені та лучанам про жахливу репресивну машину радянської влади. В пам’ять про Другу світову війну і всіх полеглих є центральний меморіал», – наголосив лучанин.

Він запропонував перейменувати вулицю Конякіна на вулицю Героїв Маріуполя, адже серез захисників міста Марії від рашиських окупантів є і лучани.

Читати ще: «Ми втратили домівку і в 2014-му, і зараз». Сім’я з Маріуполя, яка вдруге втекла від «русского міра», знайшла прихисток на Волині

Відзначимо, аби петицію розглянула відповідна комісія Луцької міської ради, за 15 діб вона має зібрати як мінімум 300 підписів. Пропозицію Олександра Стеренчука вже підтримали близько 40 людей.

Підписати петицію «Перейменування вулиці Конякіна на вулицю Героїв Маріуполя» можна тут.

Читати ще: У Луцьку хочуть перейменувати і реконструювати Меморіал вічної слави

Нагадаємо, в процесі декомунізації в Луцьку вирішили перейменувати п’ять вулиць. Вулицю Федорова перейменують на вулицю Героїв-добровольців, вулицю Ярощука – на вулицю Сергія Тимошенка, вулицю Боженка – на Магістральну, вулицю Говорова – на Павла Чубинського, а вулицю Нікішина – на вулицю Михайла Вербицького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2022 13:11
+
Боба Показати IP 28 Квітня 2022 13:19
Назвіть чимось тихою ми білою і не треба буде перейменовувати по 10 разів, я документи не збираюся переробляти декілька разів.
Ксюша Показати IP 28 Квітня 2022 14:57
Для чого в Луцьку така назва? Назвіть звичайною вулицею, щоб не змінювати їх по сто разів.
Ололо Показати IP 28 Квітня 2022 19:35
Проти. Дух Маріуполя нам ні до чого. Краще або щось нейтральне і аполітичне або не чіпати взагалі.
Вася Показати IP 28 Квітня 2022 19:41
Хай сам і оплачує всім документи за зміну назви

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus