USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку запалять лампадки пам'яті загиблих під Іловайськом

25 Серпня 2017 18:28
29 серпня 2014 року, о 8:15 українські військові організованими колонами почали рух з міста Іловайськ. Колони були розстріляні на марші.

Бої під Іловайськом стали одним з переломних моментів війни на сході України. 29 серпня о 20:00 годині усіх лучан запрошують на Театральний майдан Луцька для вшанування пам'яті загиблих в Іловайському котлі.

Про це повідомляє у Фейсбуці Штаб Автомайдану України Луцьк.

"Вшануйте пам'ять Героїв, які віддали своє життя за мир та спокій в Україні хвилиною мовчання та запаливши лампадку. Вічна пам'ять Героям!", - йдеться у дописі.

Бійці, які пройшли через пекло під Іловайськом і вижили, ще довго згадуватимуть їхніх побратимів, котрі поклали своє життя, окропивши власною кров’ю землю Донбасу.

Герої житимуть доки живе пам'ять про Них!

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИН - ПРО ІЛОВАЙСЬКИЙ КОТЕЛ: З ПЕРШИХ УСТ

Довідково. Наприкінці серпня 2014 року в Іловайську на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин ЗСУ, так і з добровольчих батальйонів. «Іловайський котел» у наших літописах залишиться як величезна трагедія і водночас – приклад героїзму і самовіддачі тих людей, які, попрощавшись із життям, дивом повернулися додому живими.

Трагедія особливо зачепила Волинь, адже в операції брала участь 51-а механізована бригада, в якій служили волиняни, бійці спецроти «Світязь», а також чимало волинян у складі добровольчих батальйонів.

Сотні бійців повернулися з Іловайська додому в трунах, чимало поховані у безіменних могилах, а є й такі, які досі лежать в землі під Іловайськом. Сотні стали інвалідами, або отримали каліцтва. Сотніпережили пекло полону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus