USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки у Луцьку коштує спецодяг для солдата

5 Лютого 2015 11:10
Активісти “Самооборони Волині” здійснили моніторинг цінової політики основних точок продажу військового одягу у Луцьку. Саме у цих місцях одягаються бійці української армії. Часто це люди, яких тільки мобілізували, і які не орієнтуються у цінах взагалі. Як показав результат, доводиться викладати кругленьку суму, аби спорядитися на службу в зоні бойових дій, - повідомили у прес-службі Самооборони Волині.

Неодноразово під час пошуку необхідного одягу для бійців української армії активісти “Самооборони Волині” стикалися із різною ціновою політикою у продажі мілітаристичного одягу. Часто чули нарікання бійців, що у Луцьку купівля одягу обходиться доволі недешево. Самі активісти намагаються для допомоги бійцям закупляти армійський одяг якомога дешевше та якісніше. Доводиться шукати за межами міста, області і країни.

Проте неодноразово ми чули нарікання бійців, які приходили на штаб організації, що ціни на ринку Луцька завищені, і бійці не можуть дозволити собі такі покупки. В армії ж видають неякісну форму та взуття, що швидко зношується. Така ситуація змушує бійця або купувати дорого речі, або йти до волонтерів.

Тож, самооборонівці вирішили самі перевірити, які ж ціни нині на армійський одяг, адже розпочалася четверта хвиля мобілізації і сотні новоспечених солдатів шукають нині собі в що одягнутися.

“Старий ринок”

Лоток № 1

Відвідуємо один із лотків на “Старому ринку”. Всім у Луцьку відомо, що це зона, де продають не новий одяг. Проте – це одне з місць, яке відвідують, у першу чергу, коли шукають армійський одяг.

Продавчиня каже, що берці марки “Едельвейс” (австрійські гірські) коштують 1200 гривень. Нові ж обійдуться у 1400 гривень. Форма: кітель і штани коштує 550 гривень. До форми куртка (не зимова) – 550 гривень. Форма Multicam (кітель і штани – 650 грн., куртка – 650 грн.)

Лоток № 2

Тут кітель (частина форми) коштує

від 100 грн. і вище. Куртка з підкладкою (осінньо-весняний варіант, одягається на кітель) – 1500 грн.

Магазин на вулиці Глушець

Тут ціна на б/у форму подібна. Так кітель і штани обходяться у 500 грн. Ціну на не нові берці називають у євро: в середньому 35-40 євро (приблизно, 700-800 гривень).

Магазин у ТЦ “Варшавський”

Форма тут коштує близько – 750 гривень. Продавець уточнює, що це штани та легка куртка, а кітель, якщо купує солдат, буде в подарунок. Ціна на берці особливо не відрізняється – від 600 гривень. Якщо говорити про куртку (німецький “бундес”), то вона обійдеться у 750 гривень.

Варто також зауважити, що ціни різняться в залежності і від фірми, яка випустила той чи інший одяг. Чим дорожча фірма, тим вища ціна навіть на її уже не нові речі.

“Найбільш головна проблема, не знаю як де, але в Луцьку речі хоч і є, але ціни на них завищені. Вони (продавці – авт.) скидають це на те, що його ніде немає і його дуже важко дістати, а в них воно є. На Старому базарі є люди, які навіть у євро продають. Коли приходиш і говориш, що “я такий-то і їду туди-то, може скинете щось?” Не хочуть знижувати, бо типу євро таке і кажуть, що цей одяг десь з Італії, Німеччини. Звичайному громадянину, який вирушає на війну… Я не знаю, де він такі гроші візьме”, – каже учасник бойових дій на сході Дмитро Шелест.

Неодноразово він звертався до “Самооборони Волині” про допомогу, приводив своїх колег із Національної гвардії. Дмитро упродовж останніх місяців допомагає своїх побратимам із пошуком військового одягу і підтверджує, що одягтися армійцю у спецодяг не по кишені.

“Приблизна ціна бійця на АТО в цілому - це кілька тисяч гривень. А це: форма (штани і кітель), тепла куртка, зимові берці, тактичні рукавиці, особиста аптечка, шкарпетки, термобілизна, нижня білизна, шапка. До прикладу, звичайна куртка коштує від 1200 до 1600. От ходив берці дивитися “бундеси” 2005-го року, то мені пропонували за 1000-1200 гривень. Ходив шукав куртку “Аляска”. Мені сказали ціну – 1500 гривень”, – каже боєць.

Інформаційне агентство Волинські Новини також повідомляло, що аби розвіяти міф, що в армії нічого немає, й усе потрібно брати з собою, звернувся до краян виконувач обов’язків військового комісара Волинського обласного комісаріату Роман Кулик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus