USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку показали прем`єру «Анна Кареніна»

26 Січня 2017 10:11
Прем’єру за романом Льва Толстого «Анна Кареніна» показали в Луцьку. Виставу розгорнули у двох діях. Динамічно події почалися розгортатися в другій частині, де й актори показали драматизм стосунків та невиправданої любові. На завершення вистави артисти передали глядачам такий вир емоцій, що присутні в залі не стримували сліз.

Творчий вечір відбувся на сцені Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка в Луцьку 25 січня. Власне бачення роману на сцені відтворили Ольга Сумська, Інна Рощіна, Олександр Любченко, Віктор Черненко, Сергій Козлов.

Відвідувачка театру лучанка Світлана, ділячись враженнями, каже, що вистава наштовхує на роздуми, адже має велике філософське підґрунтя.

«Анна Кареніна» має серйозне філософське підґрунтя щодо теми любові, людських взаємостосунків та є актуальною тематикою, яка співзвучна з реаліями сьогодення. Тішить, що такі гості приїжджають в Луцьк, частіше б так», - розповідає Світлана.
За сюжетом Анна видана за Кареніна, який набагато старший за неї, потім вона пристрасно полюбила молодого офіцера. Всеохоплююча любов до Олексія Вронського призводить до зради чоловікові та незаконних стосунків. Так, Анна залишає сина та йде до коханця, прирікаючи себе на душевні муки та соціальну ізоляцію. Пристрасть коханців приводить на світ їхню донечку. Але драматизм стосунків, осуд рідних продовжує страждання Анни, яка, врешті решт, наклала на себе руки. Офіцер вирішує йти на війну, а дочку лишає вельможі, аби та мала світле майбутнє.

Актори зберегли у виставі художні особливості роману, де певні образні події прогнозують розвиток подій, зокрема в епізоді знайомства Анни та Олексія Вронського на залізничному вокзалі гине зчіплювач вагонів – що віщує смерть пристрасним стосункам. Також режисери зберегли в «Анні Кареніній» внутрішні монологи, які позують емоції героїв.

Лучанка Ніна задоволена виставою, мовляв, акторам на сцені віриш, а це говорить про хорошу гру.

«Відчувається, що це не класична постановка за Толстим, а авторське бачення, де режисери побудували гру на кульмінаційних подіях. Втім, вони огорнули й весь твір. Тут головна тема – це любов, яка ниточкою пов'язує усі події й зображено погляд на неї з різних точок зору молодих жінок. Це вічна тема й актори гарно її відображають на сцені», - говорить Ніна.
Зауважимо, що вистава відбувалася російською мовою, а Ольга Сумська виконувала роль матері Олексія Вронського.

Журналіст Вадим Панафідін
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Іван Показати IP 26 Січня 2017 10:17
А якою мовою виставу показували ?
))) до Іван Показати IP 26 Січня 2017 11:23
"Зауважимо, що вистава відбувалася російською мовою, а Ольга Сумська виконувала роль матері Олексія Вронського"
боголюбы до Іван Показати IP 26 Січня 2017 13:39
А тебе не все равно, что ты к мове прицепился.
Вася Показати IP 26 Січня 2017 10:27
А любовні сцени були? чи пародія відбулась?
Анонім до Вася Показати IP 26 Січня 2017 10:47
за кулісами
Саша Показати IP 26 Січня 2017 11:41
Ставте всю російську класику, бо ви тільки за нею і скучаєте
123 Показати IP 26 Січня 2017 12:55
Декорации- никакие.актеры- нафталин. Бедный дедушка Толстой....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus