USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку працівник привласнив 400 тисяч підприємства

16 Березня 2020 08:00
В обласному центрі Волині представник ПП «Продвест», отримуючи кошти за проданий товар, привласнив 405 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що обвинувачений перебував на посаді представника торгівельного ПП «Продвест». Так, з квітня по червень 2017 року працівник регулярно приваласнював кошти підприємства, зокрема в суді встановили тридцять випадків. Чоловік отримував кошти від приватних підприємців за поставлені їм товари, однак отримані кошти не вносив до каси підприємства, а привласнював собі. Своїми діями він вчинив підприємству збитків на 404 тисяч 522 гривні.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованих йому правопорушеннях визнав частково. Він підтвердив, що завозив підприємцям товар та отримував за нього кошти. Однак, чи відповідає загальна сума коштів, що не була ним внесена у касу підприємства, ствердити не може, оскільки він заплутався у підрахунках та у тому, хто з клієнтів повернув кошти, а хто – ні. При цьому зазначив, що вину визнає частково, оскільки завозив товар підприємцям, натомість гроші забирав та повертав у касу частково, враховуючи знижки, які йому вказував супервайзер. Наголосив, що гроші собі не забирав, а робив так, щоб зробити більший обсяг реалізації товару, однак заплутався у підрахунках, тому і виникла кредиторська заборгованість. У вчиненому розкаявся, просив суворо його не карати.

Незважаючи на часткове визнання вини, вона доведена повністю зібраними в ході досудового рослідування доказами.

Суд призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати матеріально-відповідальні посади строком на два роки, змінивши його на умовне терміном на один рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus