USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку прощалися з бійцем Володимиром Бабієм

18 Липня 2017 12:57
Герої не вмирають, адже пам'ять про них буде вічною – так кажуть близькі, які прийшли провести в останню путь бійця АТО Володимира Бабія. 21-річний атовець отримав пухлину від ураження хімічною зброєю, однак до останнього дня піклувався про інших, а не про себе.

Поминальне служіння за померлим відбулося у Кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку 18-го липня.

Декан Свято-Троїцького собору протоієрей Микола Нецкар висловив співчуття родині.

«Біль буває різною, але найтяжча – біль утрати. Володимир тільки виріс, щоб жити, він взяв в руки зброю, щоб захистити свою маму, свою землю, і він сказав своїй мамі: «А хто, як не я?!». Але імперські амбіції завдали непоправної шкоди. Тому ми повинні бути єдині, щоб перемогти це зло, адже всі ми прагнемо до миру. Дорога родино, сьогодні прийшло багато людей вас підтримати, поспівчувати горю, ви зробили все, щоб виховати гідного сина. Хай він вічно живе у вашому серці, а інші будьте гідними синами своїм батькам та Батьківщині», - сказав духівник.
Із болем у серці згадує про Володимира лікар-анестезіолог, волонтер Тетяна Білінскі.

«Володя, за його 21 рік, прожив важке життя. Останні свої дні він дуже багато дякував. Коли він повернувся на Волинь, то мав вже 4 ступінь раку, і йому давали лише три місяці на життя. Втім, завдяки нашим лікарям йому вдалося продовжити півроку. Дякую й усім, хто допоміг грошима на лікування Володі, за кожну копієчку, дякую усім, хто приходив до Володі, просто, аби з ним поспілкуватися», - каже жінка.
Після цього в останню путь тіло бійця провели на міське кладовище в село Гаразджа, де його поховали на Алеї Слави.

Нагадаємо, 22-річний боєць АТО з Горохівщини Володимир Бабій, який сам потребував допомоги для боротьби з раком, допомагав іншим та здійснював дитячі мрії. Зокрема, він опанував іконопис, щоб зібрати кошти для лікування 5-річного Данилка Хахули.

У червні Володя разом із волонтерами привіз скрипку для дівчинки з Рожищенського району Надійки Зубаль, яка мріяла про цей інструмент.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, розвідник Володя з Горохівщини, який ніс службу у зоні АТО в складі 54 бригади, внаслідок ураження хімічною зброєю дістав рак, що потягнуло тривале лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
країна-руїна Показати IP 18 Липня 2017 18:45
Ховаємося за спини цих героїв, їмо, відпочиваємо, веселимося, корупцією самі розвалюємо державу... Хлопці гинуть за нас, за свободу країни, а влада кидає своїх відданих синів і ми черстві і не співчутливі ? Ми гірше звірів стали... Як дивно Господи, самі себе обманюємо.
Володимир Показати IP 20 Липня 2017 11:15
Світла пам'ять... Я знав цього хлопця лише декілька годин, коли він прийшов до нас у редакцію в Кропивницькому, проте встиг зрозуміти, яка це мужня і непохитна людина. Володимир прийшов до нас розповісти про довготривалі поневіряння під час оформлення довідки про інвалідність, отримати яку допомогли кропивницькі волонтери. Проте у розмові з’ясувалось, що він – це не просто АТОвець, який зіштовхнувся з бюрократичними машинами, а це чоловік із невичерпною енергією і великим серцем. Якщо комусь цікаво, можете глянути матеріал - http://persha.kr.ua/news/life/129413-dobrovolets-iz-kirovogradshhyny-pro-zhyttya-na-likarnyanomu-lizhku-prapory-vid-oe-ta-mystetstvo-zarady-blagodijnosti.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus