USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку просять не поспішати з розширенням фотостенду Героїв АТО

26 Вересня 2016 13:23
Замість розширення фотостенду Героїв АТО до 14 жовтня просять оголосити конкурс на найкращий його проект.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 вересня.

Член комісії Олександр Кравченко повідомив, що після того, як розглянули рішення про виділення коштів на розширення стенду з міського бюджету, до нього зверталися члени родин, у яких загинули в АТО хлопці. Виникла позиція розглянути питання ще раз, «щоб не наламати дров». Перед ухваленням рішення він просив почути людей, які втратили рідних у цій війні.

Голова Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО Інна Голдованська зазначила, що потрібно врахувати нюанси, що перешкоджають швидкому втіленню в життя розширення стенду до 14 жовтня. Так, багато родин перебувають у процесі судової тяганини, є непорозуміння щодо вказаного місця загибелі бійців. З родинами загиблих говорили про можливість оголошення якомога більш відкритого конкурсу на найкращий проект стенду. Облрада, з її слів, готова виділити кошти з обласного бюджету, якщо це буде потрібно. Просять перенести розширення стенду на інший час і організувати громадські слухання та обговорення проектів, а втілювати в життя найкращий проект, заклавши під це кошти.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що батьки загиблих болюче сприйняли можливість перенесення стенду в інше місце, мотивуючи це тим, що місце на Театральному майдані - намолене. Тому вирішили розширити існуючий фотостенд. Він наголосив, що фотостенд є тимчасовим, і його потрібно розширити саме до 14 жовтня.

Голова комісії Павло Данильчук наголосив, що це місце повинно залишатися маленьким меморіалом у центрі міста. З питанням, з його слів, поспішають, а міський голова фактично проводив закриту нараду, про яку не знали навіть депутати. Він пропонував відкласти розширення стенду, внести зміни у проект рішення, провести конкурс, залучивши фахівців з меморіалізації. Передбачивши, як і планували, 200 тисяч гривень на розширення стенду у міському бюджеті, пропонують оголосити конкурс і організувати громадське обговорення, на основі якого ухвалювати остаточне рішення. Члени комісії підтримали пропоновані зміни до проекту рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мудрики Показати IP 26 Вересня 2016 20:51
Кравченко дивізіон давно на сході шо ти тут робиш.......тут без тебе роберуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus