USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підприємець у Луцьку захопив і знищив майно сусіда

1 Серпня 2015 15:30
Луцький підприємець Смалюк, який орендує частину території поряд із ПП «Лада», днями незаконно зніс встановлені підприємством естакади. До таких дій підприємець вдався після того, як 29 липня на 76-ій сесії Луцької міської ради йому відмовили у продажі ділянки, яку він орендує.

Ділянку, що знаходиться на вулиці Тарасова, 32 ділять два сусіди – ПП «Лада 2000» та підприємець Смалюк. Останній, вочевидь, вподобав собі територію і шляхом обману Луцької міської ради досяг того, аби обранці громади затвердили неправильні межі – відтак, естакади, які свого часу звела «Лада 2000», згідно з документами, опинилися на території Смалюка.

Водночас, у 2010 році Апеляціний суд вияснив, хто насправді встановлював естакади.

Кілька років Смалюк та «Лада 2000» мирно співіснували. Але цьогоріч, отримуючи новий дозвіл на оренду земельної ділянки, Смалюк встановив паркан, яким відгородив естакади ПП «Лада 2000» до своєї ділянки.



Своєю чергою, підприємство звернулось до суду, і справу досі розглядають у Господарському суді Волинської області.

В цей же час Смалюк звернувся до Луцької міської ради за дозволом на покупку цієї земельної ділянки. Але на 76-ій сесії, 29 липня, обранці громади врахували той факт, що навколо земельної ділянки тривають судові суперечки. Більше того – на ній знаходиться нерухоме майно іншої юридичної особи, тому вирішили проект рішення щодо продажу земельної ділянки зняти з розгляду.

Очевидно, Смалюка обурив такий стан речей, відтак, 30 червня він взяв бульдозер та зніс ним естакади, які належать ПП «Лада 2000».



Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов пояснює, що такі дії є кримінальним правопорушенням, яке підпадає під статтю 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна». Це ж карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Юрист Осіпов каже, що дії Смалюка не просто незаконні, але й цинічні. А сам Смалюк не боїться відповідальності, бо його прикривають в силових структурах.«Вражає те, що Смалюк діяв дуже прямолінійно, цинічно, порушуючи будь-які принципи нормального спілкування, не говорячи вже про закони. І ні прокуратура, ні міліція не може нічого з цим зробити, бо, як виявляється, в нього якісь родичі працюють в правоохоронних органах. Це за будь-які рамки виходить: захопити чуже майно, відгородити його, а потім взагалі знищити».



Нині ж УМВС Волинської області порушило кримінальну справу щодо рейдера Смалюка за статтею 356 Кримінального кодексу України «Самоуправство».

До слова, Господарський суд Волинської області та суддю Костюка С.В., який розглядає цю справу, попереджали про можливі незаконні дії зі сторони Смалюка.

Більше того – за тиждень до інциденту заяву про злочин подали до УМВС Волинської області. Зокрема, у повідомленні про злочин, за підписом директора ПП «Лада 2000» Пархомея В.А. йдеться: «Також мені стало відомо, що завтра, 25.07.2015 року планується знищення вказаної мийки-естакади за допомогою екскаватора. На цій земельній ділянці постійно працюють будівельники. Просимо внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування вказаної кримінальної справи. Просимо вжити заходів до відвернення негативних наслідків злочинної діяльності шляхом зупинення дій та арешту нерухомого майна».

Зважаючи на те, що ніякої реакції зі сторони суду чи правоохоронців на звернення так і не було, правдоподібною є версія того, що Смалюка дійсно прикривають у силових структурах.

Осіпов каже, що наслідком бездіяльності останніх стало нищення майна та збитки, які потерпіло ПП «Лада 2000». А тому цілком можливо, що завдану шкоду будуть стягувати саме з них: «Цілком ймовірним є позов до держави в особі органів міліції про відшкодування шкоди, завданої внаслідок бездіяльності слідчих органів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ДОЖИЛИСЯ Показати IP 1 Серпня 2015 15:34
ПУТІН ЧИ ПОРОШЕНКО В ЦІЙ ТЕМНІЙ СПРАВІ ХОЧ НЕ ПРИ ДІЛАХ ?!
Сем Показати IP 1 Серпня 2015 16:00
А нам то шо до того?
Ігор Гавриляк Показати IP 1 Серпня 2015 17:12
Осіпов так хоче втриматись в міській раді, що не гребує жодним моментом пропіаритись. Скоро почне ще допомагати бабцям битися за межі на городах.
1 Показати IP 1 Серпня 2015 18:19
якраз той випадок коли можна з осіповим погодитись. завтра так можуть у будь кого кусень землі відтяпати
Лех Показати IP 1 Серпня 2015 19:33
де правий сектор????? де активні дії ???
Правда Показати IP 1 Серпня 2015 22:13
Про що ви тут пишете Осіпов Бондарук і Бень вимагають бабки з підприємця, є рішення виконкому про знесення естакади і рішення суду ,що ця естакада не є майном .Це навпаки рейдери Осіпов Бондарук і Бень хочуть захватити землю яка їм ніколи не належала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus