USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Історичну частину Луцька не зможуть звільнити від трансформаторної підстанції

24 Листопада 2016 21:18
Трансформаторну підстанцію, що працює під мурами головної туристичної принади міста – Луцького замку, перенести неможливо, – вважають посадовці міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 24 листопада.

Як пояснив начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк, перенести трансформаторну підстанцію, розташовану поблизу Луцького замку та Центрального ринку, неможливо, оскільки саме через цю підстанцію проходить усе електричне навантаження Старого міста. До того ж, під нею розташовані радіатори з маслами для охолодження систем. Таким чином, у разі її перенесення, довелося б будувати нову підстанцію в іншому місці, що потребувало б значних коштів.

Водночас, він зауважив, що цілком можливо звільнити від торговельних павільйонів ліву частину ринку – один з підприємців, який орендує там земельну ділянку, міг би відмовитися від статусу ринку та облаштувати платну парковку з паркоматами. Іншу ділянку орендує Облспоживспілка і термін оренди добігає завершення, тож вирішити це питання може міськрада. Щодо правої частини Центрального ринку, посадовець зауважив, що там розташовані будівлі з правом власності, тож звільнити від них територію не буде правових підстав.

Нагадаємо, що начальник управління промоції та туризму Наталія Бунда під час засідання комісії стверджувала, що Центральний ринок не відлякує туристів, які відвідують Луцьк, хоча й визнала необхідність перенесення ринку. У рамках концепції розвитку центрального парку заступник міського голови Юрій Моклиця повідомляв про плани облаштування парковки автомобілів на частині території парку поблизу Центрального ринку. Раніше у міськраді у відповідь на петицію лучан щодо перенесення Центрального ринку повідомляли, що договори з підприємцями, які орендують там земельні ділянки, закінчуються найпізніше у 2027 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Микола Показати IP 24 Листопада 2016 23:52
Якби дЕпутати були нормальними людьми а не бох зна що то можна перенести і ринок і трансформаторну підстанцію, і навести лад у парку-болото-чагарник. На місці ринку зробити окультурений другий вхід у парк, але ж ним тільки в голові одне як набити собі повні кармани папірців-грошей які на той світ не заберуть з собою
саш Показати IP 25 Листопада 2016 08:11
Микола, ти хоч представляєш скільки буде вартувати перенести підстанцію 110 кВ - більше як 100 млн.грн, то ти вважаєш що варто викидати такі гроші міськради, більш немає куди грн подіти ...
собаковод Показати IP 25 Листопада 2016 09:20
є куди подіти, Давайте дані побудуємо ще один собачник, поновому зірвем покриття та знову положимо на лесі Українки і поновому облагородим меморіал. Хай живе романюк. хай живе , хай живе, довгі роки хай має, хай має
не розумію.. Показати IP 25 Листопада 2016 15:55
депутати всі такі безтолочі.довбні і такі що за копійку вдавляться?чи є і адекватні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus