USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку судили трьох директорів дніпровської фірми, яка торгувала з Росією: вони відбулися умовним покаранням

26 Лютого 2024 20:55
Три директори дніпровської фірми ТОВ «АДС Сервіс Груп», яка торгувала з російським підприємством під час повномасштабного вторгнення, отримали умовне покарання.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

На лаві підсудних опинилися директор ТОВ «АДС Сервіс Груп» Віталій С. та два технічні директори Антон А. і Євген Д.

Упродовж липня-вересня 2022 року за попередньою змовою між собою керівники фірми, яка розташована на вулиці Космічній, 51 у Дніпрі, вирішили провадити фінансово-господарську співпрацю з російським підприємством «общество с ограниченной ответственностью «Гранд Корвет», з яким у них склались попередні сталі комерційні відносини.

Читати ще: Луцька фірма торгувала з Росією під час війни: судили київського бізнесмена, який у цьому допомагав

Керівники фірми усвідомлювали, що ці дії є незаконними, а реалізована у такий спосіб продукція може використовуватись державою-агресором як конструктивний елемент конвеєрів, що застосовуються, зокрема, в оборонно-промисловому комплексі РФ.

Аби приховати комерційні відносини з Росією, керівники українського підприємства дійшли згоди з представником російської фірми про постачання товарів ТОВ «АДС Сервіс Груп» до РФ за посередництва європейських підприємств.

Таким чином 20 липня 2022 року обвинувачені продали російському підприємству через фірму-посередника United Stream OU (місто Таллінн, Естонська Республіка) 500 конвеєрних роликів загальною вартістю 2600 євро, а 22 вересня – 372 конвеєрні ролики за 3216 євро.

Усі три керівники фірми визнали свою вину. Кожному з них суд призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності на десять років. Однак зрештою основне покарання замінили на іспитовий термін два роки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Лютого 2024 21:40
жодного штрафу не стягнули з хитрожопих підприємців - суддів і цих сраних бізнесменів треба мобілізувати і відправити на передок. Буржуї, пиздуйте на фронт самі разом зі своїми гнилими чинушами
Анонім Показати IP 29 Березня 2024 23:24
Вирок присудили за декілька поставок, що були в середині 2022 року, коли вся земля вже була в крові, і сто відсотків, що вели бізнес з агресором і до цих поставок роками, і чому не велось розслідування повною мірою (хоча це і так зрозуміло).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus