USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку в приміщенні бюро патанатомії облаштують готель та ресторан

23 Грудня 2020 17:05
У приміщенні на вулиці Кафедральній у Луцьку, де знаходиться бюро патанатомії, державна служба з контролю якості лікарських засобів та центр національно-патріотичного виховання, облаштують готель та ресторан.

Про це сьогодні, 23 грудня, під час пленарного засідання позачергової 2-ї сесії Луцької міської ради повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Уточнено: в оригіналі публікації йшлося про те, що в приміщенні раніше був морг. Насправді моргу там не було, лише бюро патанатомії. Редакція ІА «Волинські Новини» перепрошує читачів за неточність.

Зі слів міського очільника, під час засідань профільних комісій неодноразово обговорювалося питання щодо нового приміщення для центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

«Сьогодні цей центр знаходиться на вулиці Кафедральній, 4. Це приміщення, яке міська рада прийняла в комунальну власність від обласної ради. У ньому знаходиться низка організацій: і державна служба з контролю якості лікарських засобів, і служба паталогоанатомії і так далі. Але, станом на сьогодні, ми відселяємо з Кафедральної ці організації, оскільки це приміщення будемо виставляти на інвестиційний конкурс», – зазначив міський голова.

Як пояснив Ігор Поліщук, приміщення, у якому знаходився бюро патанатомії та центр патріотичного виховання – це пам’ятка архітектури місцевого значення, і зараз вона у аварійному стані. Щонайменше, на її ремонт потрібно витратити 25 мільйонів гривень, а Луцька міська рада таких коштів у бюджеті немає.

«Тому конкурс полягає в наступному: ми віддаємо в оренду за одну гривню це приміщення на 20 років. Власник робить ремонт, рекреаційні роботи у відповідності з архітектурним договором, і облаштовує там готель і ресторан. Сьогодні я дав доручення знайти приміщення для центру національно-патріотичного виховання. Знайшли досить непогане приміщення на вулиці Ківерцівський. Там знаходиться організація, яка не платить оренду», – зауважив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що Луцька міська рада хоче провести інвестиційний конкурс, на якому віддасть в оренду на 20 років занедбане приміщення, що на вулиці Кафедральній, 4.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
А Показати IP 23 Грудня 2020 18:19
якби ще й будинок офіцерів- а то скоро залишаться руіни.
Патологоанатом Показати IP 24 Грудня 2020 07:47
Як не знаєте де і які установи знаходяться, то не пишіть дурниці, а то через таких горе інформаторів людей вводять в оману.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 24 Грудня 2020 10:13
Не треба тут дурити людей. У цьому примішенні ніколи не було міського моргу, а всього на всього був один, два кабінети для студентів Луцького базового медичного коледжу, які по своєму профілю та специфіці навчання в коледжі, - вивчали таку науку як анатомія людини і з допомогою спеціалістів можливо проводили для студентів аутопсію (розтин). Якщо туди і привозили одного, другого жмурика, то тільки для тих цілей, які я описав вище. А Луцький міський морг де дійсно знаходилось по 20-30 жмуриків і дійсно проводили не навчання, а вже аутопсію (розтин) покійників — тобто патологоанатомічну або судово-медичну процедуру, посмертний розтин чи дослідження тіла, зокрема органів і тканин померлої людини, знаходився біля старого кладовища у м. Луцьку по вулиці Івана Франка, буд. 19 чи 21, зараз вже точно не пам'ятаю.
Віталій Показати IP 24 Грудня 2020 18:07
Аби потім через 20 років цей будинок мутними схемами не перейшов у приватну власність
Ігор Показати IP 25 Грудня 2020 07:06
Якщо так кожному роздавати майно в оренду за 1 гривню на 20 років то в бюджеті ніколи не буде грошей, а орендар протягом 20 років буде заробляти. Яка користь громаді міста від такої чудесної ідеї? Ніяка. Єдине що пам,ятку архітектури реставрують. Це як для наприкладу, сусід у сусіда взяв в оренду хлів в аварійному стані за 1 гривню, відбудував його і розводить там курей. Кожного місяця він отримує дохід від заробленого протягом 20 років, а сусід (орендар) - 0 , так як вже отримав свою гривню. ))))) Класна математика.
Пилип Орлик до Ігор Показати IP 25 Грудня 2020 15:36
Чому за гривню продають, бо на відновлення таких будинків до бюджету міста не закладено ні копійки, ще рік, максимум п'ять і будинок розвалиться та ще не дай Боже приб'є когось з бомжів, які там ночують. А так новий власник будинку, можливо щось зробить. Таких вибачте будинків пам'ятників архітектури у старому місті сотні. Бажає ваша громада для когось відбудувати ці будинки, нехай збирає гроші і займається реконструкцією нерухомостей Луцька на власні пожертви.
Андрій Показати IP 3 Січня 2021 19:16
Ну дуже цікаво, кому за одну гривню віддадуть це приміщення в старому місті під ресторан і готель,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus