USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Програма Днів Європи у Луцьку

13 Травня 2015 12:06
Цієї суботи в обласному центрі відбудеться ряд освітньо-розважальних заходів. Чиновники запевняють, що свято необхідне попри війну в країні.

Про це повідомили під час прес-конференції з нагоди відзначення Дня Європи у місті Луцьку, яка відбулася сьогодні, 13-го травня, в залі засідань ЦНАПу.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев поінформував, що цього року всі дійства будуть відбуватися не на Театральному майдані, як торік, а на площі перед входом у центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки. З його слів, дорікання щодо того, що в країні війна, а в нас розваги – недоречні, мовляв, це заходи, які, першою чергою, спрямовані для дітей.

«Це не будуть грандіозні концерти. Від таких заходів ми не маємо право відмовлятися. Діти мають право на дитинство, окрім того, тут буде і повчальний для них процес. Ми не просимося в Європу, - ми вже давно в Європі. На все це з міської казни піде зовсім небагато грошей, десь тисяча гривень, інші фінансові витрати беруть на себе спонсори. Зокрема, нам дуже допомагає Генеральне консульство Республіки Польща, яке організовує і свої заходи», - інформує чиновник.

Як розповідає начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Віра Кудрявцева, що всі заходи розпочнуться о 13:00 годині.

«Ми проведемо фестиваль шкільної творчості «Євробаченя», де кожна школа міста піснями і танцями представляє одну з країн-членів Європейського Союзу. Відбудеться конкурс дитячий малюнок на асфальті «Моє європейське місто», буде боді-арт «Барви Європи», відбудеться англомовний клуб під відкритим небом. Родзинкою стане флеш-моб, який відбудеться між 15:00-16:00 годинами. Поки це секрет, яку ми фігуру хочемо вибудувати», - говорить Віра Кудрявцева.

Окрім цих заходів, о 10:00 годині розпочнеться конкурс «Європейська Олімпіада». Це - конкурс знань про Європу та Європейський Союз серед школярів міста Луцька та учнів з партнерських міст Республіки Польща.

Також запланована тематична екскурсія «Луцьк багатокультурний», яка розпочнеться об 11:30 годині в парку.

Впродовж дня представники луцьких вищих та професійно-технічних навчальних закладів представлятимуть стенди з інформацією про міжнародну діяльність та досвід реалізації міжнародних проектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
студент Показати IP 14 Травня 2015 08:53
Нам не пресконференцій і дійства на Майдані у вишиванках, а в Європу треба. А мізгів то не має як туди йти. Хто з мізгами уже втік.......... ЛЕКТОРИ ПРОСВІТИТЕЛІ В ТЕМНОМУ ЦАРСТВІ МИ ЗА ВАС КРАЩЕ ЗНАЄМО ЩО ТАКЕ ЄВРОПА.
студент Показати IP 14 Травня 2015 08:54
Нам не пресконференцій і дійства на Майдані у вишиванках, а в Європу треба. А мізгів то не має як туди йти. Хто з мізгами уже втік.......... ЛЕКТОРИ ПРОСВІТИТЕЛІ В ТЕМНОМУ ЦАРСТВІ МИ ЗА ВАС КРАЩЕ ЗНАЄМО ЩО ТАКЕ ЄВРОПА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus