USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Як у Луцьку святкуватимуть День Європи

6 Травня 2021 21:42
Концерти, квести, конкурси та мистецькі заходи з нагоди Дня Європи відбуватимуться у парках міста та на Театральному майдані. Цього року він припадає на 15 травня.

Про це стало відомо під час оперативної наради Луцького міського голови.

Начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець повідомила, що основні заходи відбуватимуться 15 травня. На Театральному майдані буде встановлена головна сцена. Офіційне відкриття Днів Європи у Луцьку заплановане на 16:00. Там же звучатиме «Ода до радості» у виконанні духового оркестру та ансамблю «Юність» Палацу культури міста Луцька.

Пізніше запланований концерт за участі дітей-учнів музичних шкіл міста, симфонічного оркестру Волинського коледжу культури та мистецтв ім. І. Стравінського. Також відбудеться інтерактивний конкурс «Польща у Євросоюзі».

Згодом, о 19:00 відбудеться концерт гурту «The LIONS» (м. Вроцлав, Польща), який організований за сприяння Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та Луцької міської ради.

Тематичні заходи також відбуватимуться у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Зокрема, о 12:00 буде фотосушка «Мої європейські місця сили».

На 15:00 запланували «Євроквест», який буде розпочинатися біля Центру туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2). До слова, на всі квести потрібна попередня реєстрація.

Наступного дня, 16 травня, відбуватимуться заходи у парку Героїв Майдану та Небесного Легіону. Там з 12:00 до 16:00 триватиме соціально-мистецький захід «Європейська родина».

Крім того, з 11 по 15 травня у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки триватиме фестиваль науки від ВНУ Імені Лесі Українки.

Також у школах та бібліотеках Луцької громади відбуватимуться тематичні заходи, заплановані й спортивні фестивалі (спортивні естафети, конкурси, розваги, змагання з шашок, шахів, дартс, бадмінтон, волейбол).

Нагадаємо, щорічно у третю суботу травня Луцьк, як і вся Україна, відзначає День Європи. В календарі українців це свято з’явилося у 2003 році після підписання відповідного Указу Президентом України, враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Орися Показати IP 7 Травня 2021 01:44
Краще б святкували дні України і пропагували гордість до рідної держави, а не дні Європи, для якої ми лиш дешева робоча сила
Петро Показати IP 7 Травня 2021 07:23
Позаїзджаємо в парк на газони своїм металевим мотлохом і будем святкувати, бо ми ж "європИйці"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus