USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку вісімнадцятирічний мотоцикліст вчинив смертельну аварію та потрапив під кримінал: він подав апеляцію

19 Листопада 2023 07:17
Двоє юнаків вісімнадцяти років із села на Маневиччині приїхали до Луцька, сіли на мотоцикл і потрапили в смертельну аварію. Мотоцикл, на якому їхали хлопці, на смерть збив велосипедиста. Один із хлопців помер у реанімації. Іншого визнали винним в аварії і засудили до семи років ув’язнення. З часу трагедії минуло шість років.

Обвинувачений хлопець подав апеляцію. Каже, що він насправді був не водієм, а пасажиром, повідомляє телеканал Аверс.

Ця жахлива аварія сталася у липні 2017 року на вулиці Конякіна в Луцьку. Мотоцикл збив велосипедиста, а тоді врізався в легковий автомобіль. Велосипедист загинув на місці. Мотоциклом їхали двоє зовсім юних хлопців із села Гораймівка, що на Маневиччині. Один із них помер у реанімації, іншого судять.

Валентинові тоді виповнилося лише 18 років. Як каже, хлопці зустрілися у Луцьку й сіли на мотоцикл. Слідчі вважають, що за кермом двоколісного був Валентин. Хлопець каже, що він їхав пасажиром. Висновок одних судмедекспертів це підтверджує. Мовляв, травми Валентина характерні саме для пасажира. Інші судмедексперти говорять навпаки.
«У нас є покази свідків, які так само суперечать. Одні кажуть, що Снітко був на місці водія, інші кажуть, що бачили, як він сідав на місце пасажира безпосередньо перед ДТП. З моїм підзахисним не було проведено слідчого експерименту. А він може показати, як розташовувався на мотоциклі. І, можливо, після цього виникнуть ще додаткові сумніви на його користь», – зауважив захисник обвинуваченого.

Суд першої інстанції присудив хлопцеві сім років ув’язнення. Він просить скерувати справу на повторний розгляд і заново дослідити усі докази. Прокурор заперечує, мовляв, є свідки, які бачили аварію.

«Зі свідками також проводили слідчі експерименти, де вони підтвердили і показали ці всі дані. І було встановлено, що пасажир, а саме загиблий Мельник, перелетів і впав в одному місці, а водій, тобто Снітко, упав в іншому місці. За результатами цього ми можемо встановити, що цей висновок експерта суперечить показанням свідків», – переконаний прокурор.

Адвокат юнака зауважує, що свідки могли переплутати хлопців: «Треба враховувати, у що були одягнуті і пасажир, і сам водій мотоцикла. Вони обоє мали однаковий одяг, були в шоломах, вбрані у темне. Враховуючи, що швидкість мотоцикла була досить високою, свідки могли і переплутати, хто за ким як летів і як рухався».

Судді вирішили, що кримінальну справу треба дослідити заново. Згадуючи ті страшні події, Валентин каже, що нинішні підлітки не зрозуміють, чим можуть обернутися такі поїздки на мотоциклі. А коли зрозуміють, то може бути пізно.

«Вони зрозуміють, коли станеться якась біда, лише тоді людина може зрозуміти. Я зрозумів, що це таке, знаю, що таке життя. Як кажуть, мені Бог дав другий шанс. А я цього не розумів у 17-18 років. Я був у розкоші, що хотів – те робив. Не слухав маму, тата, нікого», – розповів обвинувачений Валентин.

Тепер хлопець каже, що варто було послухати батьків. Яким буде новий вирок – покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus