USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку власники зерносховищ не платили за оренду землі

29 Березня 2017 18:27
Депутати поки не вирішили, чи надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вулиці Привокзальній, 12. Мотивують вони це тим, що нинішні власники нерухомості уже обманули луцьку громаду, тривалий час не оформлюючи оренду землі.

Про це стало відомо під час засідання 21 чергової сесії Луцької міськради 29 березня.

Історія зерносховищ

За згаданою адресою розташовані колишні зерносховища КХП № 1. Свого часу власником цих зерносховищ стало ПП «Імпалс». По тому бізнесмени, причетні до цього підприємства, зареєстрували низку інших підприємств (ПП «Макаронна компанія», ТзОВ «Агровіта», ПП «Нотіс М», ПП «Гратіс-плюс», ПП «Зерно-зберігальна компанія» та ін.), з якими декларували фіктивні оборудки.

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЗНЕС НА ЛУЦЬКИХ ЗЕРНОСХОВИЩАХ

Новим власником нерухомості стало ТзОВ «Агровіта», яке у 2010 році визнали банкрутом. Нерухомість, що належала підприємству, реалізували через аукціон. Торги об’єктами на Привокзальній відбувалися тричі. Щоразу покупцем частини приміщень ставало одне і те саме підприємство – ПП «Даві Буд», створене у 2012 році. Його профільною діяльністю є купівля та продаж нерухомого майна. Засновник фірми – Володимир Бохонюк, який свого часу був головою Ратнівської районної спілки споживчих товариств та депутатом райради.

Але згодом з’ясувалося, що нові власники швиденько майно перепродали. Земля ж так і залишалася комунальною.

Борги і компанія з «чистим» минулим

Після низки перепродажів, власником будівель стало ПП «Октопус-2015», яке декілька років не оформлювало договори оренди землі, і, відповідно, не платило грошей у казну.

Нині, зі слів начальника управління земельних ресурсів Сергія Шабали, прокуратура судиться з цим підприємством, щоб вибити заборгованість на користь міськради.

Згодом стало відомо, що нерухомість стала власністю ТзОВ «Спектр Центр». Згадане підприємство звернулося в міську раду з інформацією, що має намір будувати багатоповерхові житлові будинки з вбудовано-прибудованими приміщеннями на цій земельній ділянці.

Відповідно до Плану зонування території міста Луцька територія, де заплановано будівництво, знаходиться в зоні комунальних складів. У зв’язку з необхідністю зміни цільового призначення земельної ділянки, вважають доцільним розробити детальний план території та провести процедуру громадського обговорення.

Нагадаємо, під час засідання виконкому 2 листопада проект рішення не здобув підтримки більшості членів виконкому. Так, попередні власники об’єктів нерухомості заборгували значні кошти міському бюджету. Нині об’єктами нерухомості володіє суб’єкт господарювання, який не оформив в користування земельну ділянку.

Прокуратура здійснила перевірку, нарахувавши 800 тисяч гривень втрат міського бюджету внаслідок того, що не було оформлене землекористування. Потрібно, аби суб’єкт підприємницької діяльності, який володіє нині об’єктами нерухомості, оформив належним чином землекористування і сплачував орендну плату до міського бюджету, - пояснював тоді перший заступник прокурора Луцька Олег Юрченко.

Урешті на 21 сесію винесли проект рішення Про надання ТзОВ «СПЕКТР ЦЕНТР» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вул. Привокзальній, 12 (площею 3,2877 га).

Сергій Шабала переконував: якщо депутати не підтримають цей проект рішення, тоді міська рада не зможе вибити борги за оренду землі з нового власника нерухомості.

Але депутат Олександр Козлюк, колишній начальник управління розвитку підприємництва міськради, пояснював, що попередні власники і нинішні – одні й ті ж особи. Тож, на його думку, це звернення – частина схеми, щоб, ймовірно, знову уникнути орендної плати.

Старі-нові власники

Отож, Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило з’ясувати, хто ж ці власники, які не заплатили бюджету міста. Тим більше, якщо, як стверджують депутати, власники ТзОВ «СПЕКТР ЦЕНТР» та ПП «Октопус-2015» - одні і ті ж особи.

В реєстрі Мін’юсту є наступна інформація: засновниками ТзОВ «СПЕКТР ЦЕНТР» є ТзОВ «ДІАМАНТ ЦЕНТР» (Волинська обл., місто Луцьк, вулиця Єршова, 11) та ПАТ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «КАРПАТИ-ІНВЕСТ» (Львівська обл., місто Львів, Залізничний район, вулиця Головацького, 23 а).

А засновником ПП «ОКТОПУС 2015» є ТзОВ «ІНВЕСТ ТРЕЙД БІЛДІНГ» (Волинська обл., місто Луцьк, вулиця Єршова, 11).

Засновником ТзОВ «ІНВЕСТ ТРЕЙД БІЛДІНГ», своєю чергою, є вже згадане ПАТ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «КАРПАТИ-ІНВЕСТ» (один з засновників ТзОВ «СПЕКТР ЦЕНТР») та ТзОВ «ХОЛДІНГОВА КОМПАНІЯ «ЄВРОХОЛДІНГ» (Волинська обл., місто Луцьк, провулок Макарова, 5). Кінцевими бенефіціарними власниками ТзОВ «ІНВЕСТ ТРЕЙД БІЛДІНГ» є львів’яни Петрук Людмила Сергіївна, Петрук Сергій Іванович та Столмов Євген Михайлович.

Ці ж самі люди фігурують і серед засновників ТзОВ «ХОЛДІНГОВА КОМПАНІЯ «ЄВРОХОЛДІНГ». Засновниками цієї компанії є Голіков Сергій Іванович, та ПАТ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «КАРПАТИ-ІНВЕСТ». Кінцевими бенефіціарними власниками «Єврохолдінгу» є ті ж самі Людмила Петрук, Сергій Петрук та Євген Столмов і луцький бізнесмен Сергій Голіков.

Отож, враховуючи вище вказане, таки справді, нерухомість на Привокзальній, 12 перейшла формально від однієї юридичної особи до іншої. Але власники залишилися одні й ті ж самі. І саме ці власники, як переконують посадовці, заборгували місту немалі суми, з якими зараз тривають суди.

Зрештою, депутати вирішили зняти це питання з порядку денного і довивчити його, запросивши на засідання профільної комісії і нових власників нерухомості. Від останніх, зокрема, хочуть почути запевнення, що вони заплатять всі борги місту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ну Показати IP 29 Березня 2017 19:24
а я вірю, що теперішні так само як і попередні власники підприємств а навіть крпорацій, обіцяють депутатам, так як це робили раніше, що сплачуватимуть борги....
Кум Показати IP 30 Березня 2017 11:30
Ви погляньте хоча б, що вони на Яровиці витворяють!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus