USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку впіймали ще одного псевдоволонтера

5 Травня 2015 10:25
Представники Самооборони Волині, Автомайдану України та громадські активісти зловили волонтера котрий займався шахрайськими діями.

Відбулася ця подія близько 17:00 у понеділок, 4 травня, навпроти гіпермаркету Там-Там.

Самооборонівець Дмитро Шума, який збирав кошти неподалік зупинки Варшавський ринок помітив підозрілого чоловіка, котрий збирав кошти в маршрутках чим і привернув його увагу. Дмитро подзвонив колегам із самооборони та попросив приїхати, щоб дізнатися, що це за чоловік та на які цілі він збирає кошти.

Коли місце події прибули представники самооборони, автомайдану та громадські активісти, чоловік побачивши їх кинувся тікати та сів у маршрутку котра була на зупинці, однак його встигли наздогнати та "зняти" з громадського транспорту. Після цього чоловік почав вигукувати: «Міліція, аферисти, провокатори» та ще безліч інших слів, щоб привернути до себе увагу перехожих, але у нього це не вийшло. Також чоловік кричав, що напише заяву до прокуратури.

Виявилося, що «волонтер» є зі Львова також даний фонд є львівським, по документах він збирав кошти для двох дітей з сім’ї Чаркас, які мешкають у Львівській області, батько яких був добровольцем та загинув під Дебальцевим.



Самооборонівець Богдан Климчук подзвонив до дружини загиблого солдата щоб дізнатися чи дійсно вона заключала договір з цією організацією та чи отримувала вона кошти від цієї благодійного фонду.

Вдова розповіла, що вона дійсно заключала договір з фондом у листопад і 2014 року, але виплат до сьогоднішнього дня немає, коли вона дізналася, що збір коштів проводиться у м. Луцьк це стало несподіванкою.

Після цього активісти викликали міліцію, щоб написати заяву на перевірку цього фонду. «Волонтера» доставили в міськвідділ Луцька, щоб він дав покази по справі. Активіст Андрій Попик написав заяву, згідно з якою буде заведена справа на перевірку цього фонду.

В телефонній розмові директор фонду Дітям Героїв Андрій Гельжинський розповів, що їхні активісти збирають кошти для дітей, батько яких загинув під час виконання бойових дій в зоні АТО. Вони збирають 5000$ та передають на спеціальний рахунок, але дитина зможе використовувати ці кошти лише при досягненні повноліття.

У звіті про надходження коштів на рахунок фонду волонтери зі скриньками збирають по 150-200 гривень хоча самі волонтери стверджують, що вдень в них у скриньках в середньому по 400 гривень. Цікавий факт, що «волонтерам» фонд також оплачує дорогу зі Львова і навпаки, квартиру у Луцьку, яка вартує 200 гривень за добу (зі слів «волонтерів») та харчування.

Самооборонівець Олександр Ніколайчук запропонував голові фонду відкрити скриньки та порахувати кошти з них в присутності активістів, на що останній він дав згоду.

В підсумку активісти 4 травня 2015 року, з трьох скриньок нарахували близько 1400 гривень.

Нагадаємо, 30 квітня луцькі активісти впіймали "гастролера" зі Львова, який видавав себе за волонтера.

До слова, того ж дня, 30 квітня,на Ягодині впіймали шахраїв - прикинувшись айдарівцями, львівські «гастролери» ошукували громадян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 5 Травня 2015 10:40
Поперше це самоправство з боку климчука та ніколайчука. По друге це просто їх конкуренти!!!!!!!!
111 до Лучанин Показати IP 5 Травня 2015 12:23
Шановні про яких конкурентів ви зараз говорите? В Луцьку немає ніодного благодійного фонду, котрий зареєстрований в Луцьку! є харківські "Фонд добрих людей" і цей львівський "Дітям Героїв", в яких проблеми зі звітністю, сьогодні на роботу" ніхто не вийшов, так як їм не рентабельно покакзувати скільки вони дійсно збирають коштів
777 Показати IP 5 Травня 2015 11:29
Нещодавно у "ВН" була розгромна стаття про діяльність "Муніціпальної каси" - начебто там афери з грошима вкладників. А чому ніхто не ставить питання про прозорість використання коштів "Самообороною". Цікаво було б подивитись на кількість залучених ними коштів та звіт по їх використанню.
анонімус до 777 Показати IP 5 Травня 2015 11:50
зайдіть до них на перемоги та запитайте
ігор Показати IP 5 Травня 2015 15:53
цих виродків потрібно саджать в взяницю навіщо на чужому горі зароблять гроші
дістало Показати IP 6 Травня 2015 13:14
подивіться і послухайте, як себе ведуть і що мелять ті активісти Климчук,Попик,Ніколайчук.Це дійсно самоуправа,що вони собі дозволяють,коли цим займаються компетентні на це органи,а вони тыльки заваджають.Саме тільки наглість,зверхність і Безкультурщина,навіть далеко не піар.Позор !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus