USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку підприємець за власний кошт збудує дитсадок

26 Липня 2017 17:59
Забудовник, який хоче звести біля Привокзального майдану новий житловий квартал, зобов’язується за власний кошт побудувати там і дошкільний навчальний заклад. Згідно з розрахунками, на спроектований житловий комплекс має бути передбачений дитсадок на 160 місць, натомість у ДНЗ планують розширити кількість місць до 200.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради 26-го липня.

Презентуючи проект забудови, головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк інформував, що в межах проспекту Президента Грушевського, Привокзального майдану та вулиці Привокзальної хочуть звести комплекс будинків, ДНЗ, спортмайданчик та церкву. Загалом заплановано збудувати понад 52 тисячі квадратних метрів житла. Окремі будинки матимуть і по 14 поверхів. Приблизна кількістю жителів – 2300 осіб. Окрім цього, як зауважив Герасимюк, забудовник зобов’язався погасити борг попередніх власників у 750 тисяч гривень за користування землею.

Головний архітектор додав, що у новому кварталі планували звести садочок на 160 дітей.

Своєю чергою, радник міського голови, депутат Ігор Поліщук запропонував збільшити кількість місць у ДНЗ.

«На мою думку, на даний садочок потрібно запланувати місця не менше, ніж для 200 дітей. Позиція фракції «УКРОП» така, що ДНЗ має бути розрахований саме на таку кількість дітей. І прошу видавати містобудівні умови лише тоді, коли забудовник цього дотримається», - озвучив Ігор Поліщук.

Підтримати забудовника закликав і депутат Євген Ткачук.

«Це єдиний забудовник, який сам береться будувати дошкільний навчальний заклад. Він ще й гасить майже мільйон гривень боргу попередньої фірми, зведе спортивну інфраструктуру. Треба підтримати, щоб бізнес не йшов з міста, а інвестиції приходили на його користь і розвиток Луцька», - наголосив Ткачук.

Більшістю голосів депутати погодили детальний план території в межах проспекту Президента Грушевського, Привокзального майдану та вулиці Привокзальної у місті Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Жителька району Показати IP 26 Липня 2017 20:08
вже колись сантехмонтаж обіцяв садочок, стоянки вeликі, а маємо лишe зрубані дeрeва, та й клумби такі, що один щeбінь, навіть дeрeв нe посадиш, трава рости нe хочe. Аби ділянку дали, всe що хочeш пообіцяють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus