USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку завершується облаштування нових котелень

1 Жовтня 2018 20:41
У Луцьку підходять до завершення заплановані роботи з модернізації тепломереж міста. Вже цього місяця завершують вкладати нові труби та підходять до завершення роботи з облаштування нових котелень.

Заступник директора з впровадження інноваційних технологій та міжнародних проектів ДКП «Луцьктепло» Богдан Карачевський розповів, що модернізація здійснюється за рахунок кредитних коштів з ЄБРР.

«Проект розбитий на 7 лотів, цього року ми виконуємо роботи по чотирьох: встановлення котла на альтернативному паливі на вулиці Боженка потужністю 5 мВт, який влітку повністю забезпечуватиме лучан прилеглих вулиць гарячою водою. Втім, взимку потрібно потужність 30 мВт, тому газ будемо використовувати, але менше, ніж раніше. Котел буде на щепі, її в Луцьку достатньо.

Друга частина проекту — це перекладання старих мереж на попередньо ізольовані на вулицях Писаревського, де згодом буде ІТП. Також реконструюємо магістральну мережу на вулицях Гордіюк-Кравчука від котельні на Карбишева. Підлягає прокладанню й нова мережа між вулицями Гулака-Артемовського й Арцеулова — тут буде перемичка між двома котельнями, аби в літній період одну вимикати та економити на обслуговуванні. Замінюємо мережі й на таких вулицях: Загородня – проспекти Відродження (до Молоді), Винниченка – Потапова.

Котельню на Винниченка закриваємо та переводимо на ту, що на вулиці Потапова. Закриваємо теж на Стрілецькій, споживачів переведемо на Арцеулова. Ще модернізуємо три котельні на Кривому Валу, вулиці Шевченка та на Лесі Українки. Починаємо пусконалагоджувальні роботи з 8 числа», - розповів посадовець.

Та додав, що, загалом цього року буде замінено близько 7 кілометрів мереж, до 15 числа вони мають бути завершені, а територія облагороджена.

«Зараз ми в мережах маємо втрати до 20%. Надіюся, що з новими утепленими трубами приведемо втрат до зменшення й вони становитимуть 5%-7%, що передбачено в Європі. Загалом реконструювати маємо 11 котелень, встановити 247 індивідуальних теплових пунктів та провести поточні модернізаційні заходи обладнання», - наголошує чоловік.
Окрім цього Богдан Карачевський додав, що цього року виконають 30% від загального проекту. У планах капітальна реконструкція ще 8 котелень.

Одна з котелень, де кипить робота – на вулиці Богдана Хмельницького, 12. Керівник відділу підрядної організації Олександр Степанов розповів про хід модернізації.

«У цій котельні майже повністю виконаний весь об'єм робіт — 75% готово. Лишилося провести пусконалагоджувальні роботи й підключити електрику. Впродовж 2 днів ми встановимо димову трубу, каркас готовий, пофарбований і сохне», - наголосив Степанов.
Нагадаємо, через блокування роботи комунальників «Тепеленом», проект модернізації був призупинений, втім, він відновився та успішно реалізовується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus