USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині створять програму підтримки демобілізованих

16 Березня 2015 09:52
Аби не допустити повторення «афганського синдрому», розробити комплексну обласну програму підтримки демобілізованих планують в ОДА.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 16 березня.

Зі слів голови Володимира Гунчика, про державну програму реабілітації вояків, які повертаються додому за першою хвилею демобілізації, йшлося під час нещодавньої наради у президента. Він зазначив, що відповідні завдання поставили перед головами ОДА.

Наразі Володимир Гунчик домовився з головою облради про те, що дасть відповідні доручення, а той, відповідно, звернеться до голів депутатських комісій, щоб депутати у рамках змін до бюджету Волині всіх рівнів передбачили створення обласної, районних та міських програм, виділивши кошти на реабілітацію демобілізованих.

Це, мовляв, потрібно зробити терміново, аби у квітні така програма була запущена у дію.

Так, важливо, щоб служби усіх рівнів, від ОДА та облради до сільрад,присвятили увагу комплексному підходу до реабілітації демобілізованих – від повного медобстеження до питань психологічної та медико-психологічної реабілітації вояків.

Голова облдержадміністрації зауважив, що значна частина демобілізованих зможе згодом нести службу за контрактом, на добровільних засадах у лавах ЗСУ. Про це потрібно пам’ятати, аби не допустити повторення «афганського синдрому». Особливу увагу він просив присвячувати воякам у перші три тижні після повернення додому, коли настає найбільш критичний період сприйняття дійсності.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, з 18 березня розпочнеться демобілізація із війська 35,3 тисячі військовослужбовців. Триватиме цей процес до 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus