USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Львові маму з дитиною вигнали з таксі зі своїм автокріслом

24 Листопада 2019 14:19
У Львові таксист Uklon вигнав з автомобіля маму з 3-річною дитиною через автокрісла.

Відео з інцидентом опублікував у мережі депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

«Таксист Uklon відмовився везти жінку з 3-річною дитиною, хоча йому запропонували встановити їх власне автокрісло. Клієнтка вирішила зателефонувати в службу підтримки, щоб поскаржитися, однак там встали на сторону водія і просто скасували замовлення», – сказано в повідомленні.

Клієнтка таксі зняла момент на камеру. Зокрема, водій дзвонить в службу підтримки і говорить про відсутність крісла для дитини. Зауваження жінки про те, що вона може надати необхідний для перевезення маленького пасажира атрибут, чоловік залишив без уваги.
У коментарях деякі користувачі розкритикували водія, інші заявили, що встановити автокрісло в машину досить затратне за часом заняття.

«Більшість автокрісел – це не тільки саме крісло, а й кріплення, з якими зістиковується, кріплення вже до самого автомобіля, тому його можна зрозуміти, вона рукою б тримала?» – зазначив один із користувачів.

Нагадаємо, з 20 листопада набрав чинності закон за порушення правил перевезення дітей. Зокрема, водіїв штрафуватимуть за брак автокрісла. Забороняється перевозити дітей без автокрісла, зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, дітей до 16-річного віку – в кузові вантажівки, та організовані групи дітей у темну пору доби. За порушення цих правил водіїв штрафуватимуть на 510 грн, за повторне правопорушення – 850 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
121 Показати IP 24 Листопада 2019 16:00
П.21.11 ПДР забороняється перевозити: б) дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, – у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; А де роз'яснення що таке спеціальні засоби? Ані слова про дитяче автокрісло!
здравомислячий до 121 Показати IP 25 Листопада 2019 00:58
Насправді в ПДР є визначення що таке спеціальні засоби. Спеціальними засобами є:дубинка,кайданки,сльозогінний газ і т.д.Ніде не зазначено і не вказано,що до спеціальних засобів належать дитячі автокрісла.Так що як що поліцай складе на вас протокол то подавайте до суду.І там ви зможете доказати свою правоту.Тому що до спеціальних засобів не відносяться дитячі авто крісла!Це згідно ПДР.І суддя буде на вашому боці!
Ви не в курсі справи Показати IP 24 Листопада 2019 16:41
Українське ноу-хау - директор таксі в кожному таксі!!! Взагалі це дуже поважна та впливова людина в деякій мірі навіть блатной а на таксі він виїхав по приколу. І йому не до проблем пасажирів - краще дайте гроші та йдіть пішком не вимазуйте майбах!!! І до речі це в більшій мірі проблема західної України! Тут кожен пан бо він закордон ДУПУ ПІДТЕРАВ СЕРЙОЗНИМ ЛЮДЯМ!!!!!!!!!!!!!!!!
лучанин Показати IP 24 Листопада 2019 18:18
і правильно зробив. жінка ж не попередила службу таксі про необхідність дитячого автокрісла, правда? а водій ніяк не може ставити собі в машину чуже обладнання!
ВВ до лучанин Показати IP 25 Листопада 2019 10:18
А мала попередити?
1 Показати IP 25 Листопада 2019 10:32
Встановити автокрісло - справа декількох хвилин. Він кріпиться штатними ременями безпеки.
Геннадій Показати IP 25 Листопада 2019 19:51
Крісла з ісофікс і без..можливо всім бринь але в моїй немає можливості встановлення всіх видів крісел..доплату вводить за простій на встановлення крісел..водій прав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus