USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Маневицькому райбюджеті 20 вільних мільйонів, а медиків скорочують через «нестачу фінансів»

15 Березня 2017 18:39
На початку 2017 року стало відомо, що в Маневицькому районі заплановане велике скорочення працівників первинної ланки медицини. Близько сотні обурених людей прийшли до стін Маневицької РДА з вимогами не скорочувати робочі місця в ФАПах та амбулаторіях району.

Медики отримали від місцевої влади єдину відповідь, що у зв’язку з недофінансуванням галузі скорочення неминучі. Тоді Маневицький районний центр первинно-санітарної медицини звернувся до народного депутата від фракції «УКРОП» Ірини Констанкевич з проханням посприяти переглянути фінансування галузі «Охорона здоров’я», повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Ірина Мирославівна направила звернення до управління фінансів Маневицької РДА щодо роз’яснення ситуації. За даними управління, у бюджеті району не вистачає на медицину – 6 023 000 гривень.
На основі цих документів Ірина Констанкевич звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою забезпечити надходження необхідних бюджетних призначень для належного утримання закладів освіти та охорони здоров’я Маневицького району.
Її депутатське звернення Кабінетом Міністрів України було спрямоване на Міністерство фінансів України, яке дало відповідь. У якій зазначається, що додатковим фінансуванням загальноосвітніх навчальних закладів та закладів охорони здоров’я є вільні залишки коштів місцевих бюджетів, а також кошти, розміщені на депозитних рахунках в установах банків.
Станом на 01.02.2017 року нерозподілені вільні залишки Маневицького районного бюджету становили 18 мільйонів гривень. На депозитних рахунках розміщені кошти в обсязі 8 мільйонів гривень. Проте маневицька влада наполягає все ж на нестачі коштів для фінансування медицини.

Незабаром будуть розподілені вільні залишки коштів Маневицького районного бюджету. Аби місцева влада знову не забула про медиків, народний депутат Ірина Констанкевич направила депутатське звернення на управління фінансів Маневицької РДА, у якому просить врахувати потреби щодо фінансування галузі «Охорона здоров’я» при розподілі вільних коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Медик Показати IP 15 Березня 2017 19:30
А для чого Линдюку фінансувати медицину, на цьому грошей не відмиєш. Є кращі варіанти як "освоїти" вільні кошти. Людські життя та здоров'я не в пріорітеті сьогодні.
Микола Показати IP 15 Березня 2017 22:49
ЛИНДЮКА-ЗЛОДЮГУ потрібно гнати геть з району
Марія Показати IP 15 Березня 2017 22:51
Він навіть хабарі з родичів бере
Маневичанка Показати IP 16 Березня 2017 09:04
Пан Микола я думаю такі слова писати то потрібні докази, я знаю сім"ю Линдюків батька і матір вони дуже порядні люди, і думаю сина виховали теж порядного і мені навіть обідно за ці слова знаючи цих людей.
Абориген до Маневичанка Показати IP 16 Березня 2017 09:40
Я також знаю батька - нормальний. А син більшої мерзоти я небачив, брехун, мстиве. Рівень бригадира з ферми.
Сусід до Маневичанка Показати IP 16 Березня 2017 20:07
Можливо батьки і нормальні, але синок схожий на "карлика з москви". Манія величі, власні амбіції, брехливі вислови...
ммммм Показати IP 16 Березня 2017 11:11
Не знаю який ви батько і які у вас діти, але у нормального батька виховані нормальні діти
12345 Показати IP 16 Березня 2017 16:19
А ви подивіться,як працює первинка,,,,поясніть мені ,чому фельдшер із села Велика Яблунька щодня знаходиться в Маневичах,,,мабуть надає посильну допомогу,,,можливо пані головний лікар прокоментує ситуацію,,,,
12345 Показати IP 16 Березня 2017 16:36
Людмило Йосипівно, ну ж бо,не скупіться в коментарях,,,,
777 Показати IP 16 Березня 2017 20:00
В нашій країні тільки вміють ламати, а створити нормальну медицину потрібні кошти, а те що робиться в первинній ланці-просто страшно. Фапи повинні функціонувати на селі на повну ставку, а лікарі первинки за 6 місяців курсів не можуть стати спеціалістами , до них страшно йти, бо не хочуть направляти до вузьких спеціалістів
Лінч Показати IP 16 Березня 2017 20:50
Ну не п:др ЛИНДЮШАРА ?
Андрій Показати IP 17 Березня 2017 13:53
Женіть цього тр*нсвестита з Маневич . Львівяни вигнали. Хай валить в Градиськ.
Сергійчук Петро Показати IP 17 Березня 2017 22:04
Лише одне те, що Линдюк і його команда агітували свого часу за теперішнього діючого президента, в результаті чого ( є його особиста часткова доля вини), перешкодило відсторонити олігархів від влади - однієї з умов РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ, засвідчує те, що ця людина, так само як і попередній голова адміністрації часів Януковича - Миронюк, ідентично несе персональну відповідальність, як співучасник ТЕПЕРІШНЬОЇ ЗЛОЧИННОЇ ВЛАДИ, в найближчому часі буде жорстоко покараний, оскільки злочини , а саме ГЕНОЦИД УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ рано чи пізно БУДУТЬ УСВІДОМЛЕНИМИ самими УКРАЇНЦЯМИ ! Шкода тільки покалічених душ і втраченого часу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus