USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські будівельники, які споруджали доти, образилися на заяви Нацполіції

14 Березня 2016 11:14
Підрядники, які будували фортифікаційні споруди на сході України, переконують, що заява Нацполіції - помилка. А всі причетні посадовці запевняють, що роботи проводилися згідно з усіма документами і говорити про крадіжки бюджетних коштів немає підстав.

Про це стало відомо під час брифінгу сьогодні, 14 березня.

Нагадаємо, військова прокуратура почала розслідувати привласнення 7 мільйонів гривень при будівництві фортифікаційних споруд в Донецькій області. Згідно з повідомленням, до розкрадання причетні посадові особи Волинської ОДА, які підписали «фіктивні» кошториси.

Зокрема, всі учасники тих робіт переконують, що у Волноваському та Тельманівському районах вони не працювали, а зводили об’єкти в секторі «М» - на Маріупольському напрямку.

Крім того, проектанти переконують, що всі зміни, які були здійснені, відображені в проектно-кошторисній документації. Зокрема, залізобетонні конструкції, які були спершу заплановані, вирішили замінити. Ці конструкції вироблялися на єдиному заводі, який не міг вчасно забезпечити поставку цих конструкцій. А терміни були стислі. Відтак проектанти розробити інше рішення: основою дзотів стали таки морські контейнери, які стали опалубкою. Але згодом все було залито з усіх боків монолітним бетоном. А потім його обшили деревом.

Представник проектного інституту Антон Доротій переконує, що всі зміни відображені в документах, більш того, погоджені з Міноборони.

«Ми погодили це з Міноборони, є проектне рішення проектного інституту Міноборони, яке ми прив’язали. І ми виключили з кошторисів залізобетонні конструкції, а включили металеві конструкції», - пояснив він.

Конструкції, які були спершу заплановані, передбачалися товщиною 30 сантиметрів. А технологія, яку використали волиняни, дозволила зробити вдвічі більшу товщину, переконують вони. Бо контейнер використовували як опалубку, ставили поруч блок і заливали все бетоном.

Ця методика, кажуть будівельники, виправдовує себе: оборонні споруди міцні. До слова, будівельники в серпні минулого року в цих же спорудах пережили 40-хвилинний мінометний обстріл.

Підрядниками цього процесу стали ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» та «Житлобуд-2». Голова ОДА Володимир Гунчик пояснив, що через стислі терміни, підрядників обирали через переговорну процедуру.

Щодо заяв Нацполіції, то директор «Житлобуд-2» Юрій Стефанович розповів, що у грудні до них звернулися правоохоронці з Донецької області з відповідним листом. На нього будівельники відповіли, що в згаданих районах вони не працювали.

Після здачі цих споруд була проведена перевірка Держфінінспекції та СБУ. А ще один з об’єктів інспектував Президент, і не висловив жодного зауваження.

Наразі в ОДА чекають відповіді на офіційні листи, направлені в Міноборони, військову прокуратуру з проханням або аргументувати звинувачення, або ж спростувати їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ПІДСТАВА Показати IP 14 Березня 2016 11:31
Ну звісно і Президен і ніші проіесійні будівельники і зразу можуть оцінити будівництво...Та навіть досвідчений будівельник не трримаючи проекта будівництва в руках незможе сказати наскільки все було зроблено правльно.Окрім того по проекту порібно встановити було одні конструкції встановлено інші-значить будівництво зроблено з порушенням проекту..Оскільки вартість будівництва визначена в проекті ...відхилення від проекту ніким і нічим непогоджено..значть заміна констукцій з метою здешевлення будівництва,це крадіжка державних коштів...
Ого Показати IP 14 Березня 2016 11:38
один з об’єктів інспектував Президент - Президент в нас в усьому спец. За рік обіцяв закінчити АТО, та видно ще мало заробив.
ага Показати IP 14 Березня 2016 12:13
до ви ляпаєте, ображені заявою, такі чесні, що не крали вооообще... і підрядниками стали..."по переговарах" сміхххх!!!
Олесь Показати IP 14 Березня 2016 13:01
От тільки питання- Чому звільнився Лісовий- (тодішній начальник управління будівництва ОДА?)- Приїхав з відрядження і звільнився... Розумів- хто, скільки ВКРАВ- ( напевне). Бо "святі люди" чорнуха з стефановичем свої гроші в цю будову доложили!
будівельник Показати IP 14 Березня 2016 14:46
Вони крадуть так що навіть все погоджують у проектантів і ніяки органи і перевіряючи тут нічого не докажуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus