USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У міськраді - дискусія щодо дошкільної освіти Луцька

24 Вересня 2015 14:44
Проект рішення «Про пріоритетність фінансування дошкільної освіти у 2016 році та подолання проблеми недостатності місць в ДНЗ» викликав суперечку серед посадовців та депутатів міської ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань освіти, науки, культури та мови 24 вересня.

Як зауважила член депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, питання дошкільної освіти лишається гострим у місті, адже кількість місць для перебування дітей у ДНЗ недостатня, а, попри кроки, зроблені для врегулювання проблеми, вона не втратила актуальності. Отже, на думку автора проекту рішення «Про пріоритетність фінансування дошкільної освіти у 2016 році та подолання проблеми недостатності місць в ДНЗ» Андрія Осіпова та членів депутатської групи, питання може бути розв’язане низкою додаткових заходів.

На наступний рік пропонують передбачити шляхи розв’язання проблеми, визначивши її як пріоритетну в гуманітарній сфері та розробити низку заходів, що регулювали б зарахування дітей у дитячі садочки. Так, просили розробити документи, які дозволили б повернути приміщенні, які колись були ДНЗ, збільшити фінансування та зняти тягар, покладений нині на плечі батьків дітей.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк зазначив, що до проекту рішення є низка заперечень, за всієї позитивності основної ідеї.

Він не погодився з ідеєю пріоритетності саме дошкільної освіти, а також з тим, що бюджетні заклади свідомо недостатньо фінансуються з міського бюджету. Також посадовець повідомив, що процес повернення приміщень дитсадкам триває вже протягом років, але повернення приміщення у комунальну власність є лише частиною проблеми, адже потрібно також виділяти фінанси для того, щоб приміщення були приведені в належний стан. Олег Гребенюк розповів, що існує програма розвитку освіти міста, тож говорити про відсутність стратегії розвитку освіти не можна. З його слів, акцентувати увагу у проекті рішення потрібно на фінансуванні.

Голова комісії Анатолій Пархом’юк також висунув претензії до змісту проекту рішення. Так, він запропонував залучити до обговорення бюджетних запитів закладів освіти членів депутатських комісій міськради. Депутат пропонував запросити до обговорення вказаних у проекті рішення питань представників різних громадських організацій, а не лише Громадського Руху «До майбутнього з освітою». Також він наголосив, що питання фінансування ДНЗ міста вирішується проектом рішення про міський бюджет, а не пропонованим документом.

У підсумку, члени комісії вирішили підтримати проект рішення зі змінами та доповненнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 24 Вересня 2015 15:02
Прохання до державних діячів - батьківські внески вносити офіційно через рахунки держави, а то ті батьківські комітети лише збагатчуються так. В вересні місяці здали лише на канцелярію посуд та миючі 400 грн. Так як в садочку повідомили що їм на таке гроші не виділяють
інга до Лучанка Показати IP 24 Вересня 2015 16:42
Ми на канцеярію здаємо 100 грн. Старша група. Але у дітей нема нестачі ні в зошитах, ні в олівцях, ручках, фарбах чи пластиліні. Рахую що досить нормальна сума. На миючі вихователі беруть з фонду групи. Щомісяця вивішується звіт за потрачені кошти - є чеки. Стосовно збагачення батьківських комітетів- " брєд сивої кобили" - ви ж можете самі статати членом цього комітету і все провіряти, організовувати - а тоді дати власну оцінку. Доречі я НЕ в батьківському комітеті і ніколи не прагнула туди. А садочок № 7.
Іванка до інга Показати IP 24 Вересня 2015 16:51
Моя дитина теж ходить в 7-ий садочок, і ми просто нереально задоволені з нього! Дякую вихователям і керівнику, які настільки круто все там організували! Сьомий садочок - найкращий садочок..!)
до лучанка Показати IP 24 Вересня 2015 15:52
це з одного боку так буде прозорість руху коштів, але є велике АЛЕ всі кошти будуть зараховуватися за один рахунок і коли у моєму садочку буде протікати дах то гроші будуть виділені з спільного рахунку не залежно чи Ви з нашого садочка чи ні, а коли Вам будуть потрібні гроші припустимо на миючий засіб чи ту ж канцелярію то Вам доведеться чекати, бо раптом кошти будуть витрачені на більш нагальні проблеми,а не для кого не секрет що є садочки і "у аврійному (це неозначає що дах падає на голову може бути прогнилі труби та інше )" становищі . так що це палка з двох кінців ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus