USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У міськраді Луцька – суперечка через «гроші для собак»

25 Березня 2015 12:04
Замість організації патріотичного виховання півмільйона гривень з міського бюджету спрямують підприємству, що займається проблемами бездомних тварин.

Жваву дискусію викликав пункт про виділення КП «Ласка» 500 тисяч гривень з міського бюджету під час 72-ї сесії міськради 25 березня.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що, окрім «собак», у місті ще багато невирішених проблем. Своєю чергою, депутат Юрій Вега запитав, де виграні грантові кошти для КП «Ласка», про які давно говорять.

Керівник КП «Ласка» Дана Новарчук повідомила, що 69 тисяч гривень підприємство отримало на проектно-кошторисну документацію, 280 тисяч вона виграла для підприємства для купівлі автомобіля, який вже використовують. Є запит ще на 8 мільйонів гривень у Міністерство за умови внесення зміни до міської програми з екології. Вона наголосила на тому, що транш від організації «Nature watch» на операційну та обладнання підприємство отримає лише в разі зведення паркану (через нещодавню крадіжку фінансування затримали). Загалом потрібно 423 тисячі гривень на спорудження паркану і 161 тисяча – на електропідстанцію. Витрати скоротили завдяки домовленості щодо купівлі підстанції. Відтак, директор КП «Ласка» наполягала на виділенні 500 тисяч гривень з міського бюджету.

Депутат Юрій Корольчук запропонував, за дорученням фракції, спрямувати ці 500 тисяч на ремонт підвалу поліклініки №2, де, з його слів, існує загроза припинення діяльності медичного закладу через грибок на стінах. Депутат Роман Бондарук запропонував виділити 450 тисяч на вказаний ремонт, а 50 тисяч – на медикаменти для хворих на цукровий діабет дітей.

Зняти питання в цій частині з розгляду для того, щоб згодом ухвалити зважене рішення, пропонував голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

Своєю чергою, Євгеній Ткачук та Аскольд Пекарський наполягали на тому, що це кошти не «для собак», а для вирішення питання безпеки та комфортного життя лучан.

Дана Новарчук запевняла, що, у разі негативного рішення, отримати кошти пізніше не буде можливості. З її слів, сторожі пережили стрес під час пограбування і тепер бояться виходити на роботу. У разі зведення огорожі, мовляв, можна буде випускати на території підприємства собак для охорони.

Насамкінець, Юрій Корольчук зняв свою пропозицію. Водночас Павло Данильчук зауважив, що у місті існує проблема бездомних тварин, проте ми живемо в неспокійний час. Він нагадав, що на програму оборони виділено 300 тисяч гривень з міського бюджету, на патріотичне виховання молоді – нуль. Відтак, він пропонував 250 тисяч виділити управлінню освіти та ще 250 тисяч – відділу у справах сім’ї та молоді для планування заходів патріотичного виховання молоді спільно з військкоматом, патріотичними організаціями та добровольчими батальйонами. Втім, це доповнення не отримало потрібної кількості голосів.

У підсумку, депутати міськради усе ж підтримали проект змін до міського бюджету з пунктом про виділення 500 тисяч гривень КП «Ласка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дмитро Показати IP 25 Березня 2015 12:07
зовсім ебну.... вот зараз тільки песикам 500 тис. відати і все в Луцьку буде добре
Андрій Показати IP 25 Березня 2015 12:12
собка тих розвелось..в центрі паруються..групуються..навіщо ті собачники ? мабуть для того щоб вічно вибивати гроші та участвувати в грантах ! але помоєму варінат десь чистити чи усипляти собак от й все !
О+О Показати IP 25 Березня 2015 12:30
А не хвилює депутатів те, що є хворі люди, яким потрібні кошти на операцію... Про що думають у такий час....
Вова до О+О Показати IP 25 Березня 2015 19:22
То чого ці кошти має давати держава? Є родичі, близькі, друзі. А не розкрило морду і вимагає з бюджету, то ми платимо податки шоб хворим роздавати? Нарешті про тварин хтось подумав. Фальшивих діагнозів за хабарі хто понаставляв? Наші лікарі, ше й ремонти требують, класно живеться, попивати коньячок і в євроремонтах сидіти. А про людей в чергах не думають, та шо далеко ходити? Подивіться на обслуг-ння травмпункту в 2 лікарні і задумайтесь чи треба звертатись до цих коновалів. Сидять бухають а люди в чергах стогнуть. Ніяких їм ремонтів, ремонт - це не головне в лікарні. Головне кваліфіковані лікарі і турботливий персонал. А без ремонту люди жили і далі житимуть. Нормально, сидіти день в черзі і любуватись ремонтом, о вже видумали.
О+О до Вова Показати IP 26 Березня 2015 12:01
Я не про євро-ремонти для лікарень, я про те, що є реально діти з вадами яким потрібна допомога у першу чергу, ніж для безпритульних собак... Відверто кажучи, мені однаково на ремонти...
Волинь Показати IP 25 Березня 2015 13:43
Луцькі депутати самі як ті собачки, можуть тільки гавкати та сц*ти один на другого.
Вова Показати IP 25 Березня 2015 19:12
Правильно зробили, а ті діабетики нехай самі про себе турбуються або здохнуть. Собачки теж їсти хочуть і попросити самі не можуть. Як дітей робити і получати з держави гроші то вони здорові а як торкнулось питання грошей то всі хворі. Нехай ті лікарні під землю проваляться з їхнім обслуговуванням, понабирали г....на і хочуть грошей. За хабарі які отримують хай самі собі ремонти роблять. Усипляти треба не собак а хворих людей, буде здорова нація. Нащо гроші з держави тягнуть, всерівно ж здохнуть, діабетики, діти війни, сліпі, криві. Бля хто тоді в барах сидить ночами і бухає, якшо всі такі хворі? Уроди, поробили групи за хабарі і получають пенсії, ше й ремонти їм роби. До цього сиділи і далі сидітимуть. За те шо тваринам виділили 500 тис, - молодці. А лікарні ті нах позакривати якшо не можуть функціонувати, і позвільняти тих врачів і медсестер, які до людей ставляться по-хамськи. Нащо в ті лікарні ходити? щоб в черзі здохнути? поки медсестри знайомих позачергою проводять.
правильно все Показати IP 2 Квітня 2015 22:44
Шоб потім такі як ви не скаржились шо вашу дитину покусали, для того треба гроші на умови для утримування собак в притулку! Багато грошей думаєте, хочете усипити? Піклуєтесь про хворих людей? Люди, діти стануть морально скалічені та жорстокими, якшо побачать як собаки купами на вулиці виють та піни з рота пускають, ото вже ідеї у вас,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus