USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Ні війні»: у Москві вимагали звільнити українських моряків

1 Грудня 2018 20:42
У Москві поблизу адміністрації президента пройшла акція, учасники якої вимагали відпустити полонених українських моряків і припинити війну з Україною. У протесті взяли участь близько 20 активістів.

Про це повідомляє 24 канал.

Так, активісти планували провести акцію біля будівлі МЗС Росії, однак туди прибули агресивні прихильники очільника Кремля — представники руху SERB. Окрім того, на запланованому місці проведення чекали два автобуси з поліцейськими.


Активісти планували провести акцію поблизу МЗС

Відтак протест пройшов поблизу будівлі Адміністрації президента Росії. Російські активісти провели поодинокі пікети, тримаючи в руках плакати з написами: «Ні війні з Україною», «Ні війні», «25 листопада Росія вчинила акт військової агресії. У Керченській протоці були атаковані і захоплені 3 кораблі ВМФ України».


У протестах взяло участь близько 20 осіб


Активісти тримали у руках плакати "Ні війні"


Протестувальники зібралися під адміністрацією президента РФ

Як передає УНІАН, один із організаторів акції Сергій Ожич наголосив, що якщо раніше агресія РФ щодо України мала гібридний характер, то 25 листопада Росія вчинила акт відкритої воєнної агресії проти України.

«Атаковано три кораблі, є поранені, команду захоплено в полон. Ці дії призвели до того, що в деяких областях України запроваджено воєнний стан. За неофіційною інформацією, до західних кордонів РФ стягуються війська і військова техніка. Можливо, ми сьогодні стоїмо на порозі великої масштабної війни, і в нас у Росії громадянське суспільство повинно сказати цьому ні. Я не хочу, щоб почалася велика війна», — сказав Ожич.

«Я хочу, щоб мир було відновлено, а захоплені території повернулися Україні, щоб відносини між країнами були мирними і рівноправними», — додав він.

Крім того, учасники акції читали вірші і навіть заспівали Державний гімн України. На місце прибув наряд міліції, однак обійшлося без затримань.

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів «Лефортово» і «Матроська тиша».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 1 Грудня 2018 21:01
Як для Москви, то дуже масштабна акція...
Анатоль_ Показати IP 1 Грудня 2018 22:21
Та то таке
Дон Показати IP 2 Грудня 2018 12:05
Москва - это не Россия. Ерунда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus