USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Порошенка передумали змінювати е-декларування

4 Жовтня 2016 11:37
Пропоновані у Порошенка зміни до системи е-декларування, які мали б приховати дані про вартість придбаного майна, наявність грошових активів тощо, наробили галасу у суспільстві. Відтак, керівник фракції «Блоку Петра Порошенка» й ініціатор поправок Ігор Гринів заявив, мовляв, «суспільство не готове». Щоправда наголосив, що спробує внести цю ініціативу пізніше. Про це інформує Politeka.

Нагадаємо, е-декларування тільки запустилось, переживши 2 атаки старої системи, як йому підготували нові випробування. Тепер депутати планують випробувати антикорупційний закон "нульовою декларацією" та вихолощенням основних пунктів закону про обов’язкове декларування всіх статків посадовців.

«Суспільство виявилося непідготовленим до такої дискусії. Я починаю відкрите обговорення цього питання і повернуся до нього, як тільки зможу переконати суспільство в необхідності таких законодавчих змін», - заявив Гринів.

Однак Гринів не збирається відступати. Він заявив, що спробує внести цю поправку трохи пізніше.

Як відомо, нещодавно в Раді глава фракції БПП Ігор Гринів зареєстрував законопроект, яким пропонується вилучити з відкритого доступу про деклараціях наступне:

- Дані про вид майна, характеристики майна, дату набрання ним у власність, володіння або користування, вартість майна на момент його придбання у власність, володіння або користування;

- В разі якщо рухоме майно перебуває у спільній власності, - дані про всіх співвласників такого майна;

- Відомості про вартість і розмір подарунків;

- Наявні грошові активи, в тому числі готівкові кошти, кошти, розміщені на банківських рахунках, вклади до кредитних спілок та інших небанківських фінансових установ; кошти, позичені третім особам, а також активи в дорогоцінних (банківських) металах.

Це викликало суспільний резонанс. Найбільше про це говорили антикорупціонери, заявивши, що це вб'є прозоре е-декларування. Більш того, напередодні в США їздили нардепи Сергій Лещенко і Мустафа Найєм, які там розповіли про наміри Гриніва щодо е-декларування.

Сам же ініціатор змін в е-декларації говорить, що приховувати деякі дані від суспільства потрібно для власної безпеки, так як є ризик стати жертвою нападів і пограбувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
кореш Показати IP 4 Жовтня 2016 11:58
Го**он Гринів,а що ж тоді вносити в е-декларування?Б**дєй,яких маєте десятками штук.
псхолог Показати IP 4 Жовтня 2016 14:17
Вас і без бедларацій усі по списку можна вішати на Майданах. Щодня гинуть люди а ви усе пакуєте, подивіться на своїх дітей це типові свині і напів дауни. Ми усі знаємо яке і де ваше майно це вам страшно скільки ви скотиняки накрали.
До Гриніва Показати IP 4 Жовтня 2016 16:34
Що сс*ш??? А от в моїх держслужбовців страху немає, бо відсутні статки, за якими прийдуть. Їх просто немає, і жити важко, і дітей ростити непросто. А ти, м*рло, за що переживаєш... За безпеку, шкуру свою гнилу. А Порох не переживає, а Кум москальського царя Вовки не переживає. Тошно дивитися на Ваші рожі, ще й БППшники...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus