USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Росії затримали одного з організаторів теракту в метро Санкт-Петербурга

18 Квітня 2017 08:41
Працівники Федеральної служби безпеки у Московській області 17 квітня затримали підозрюваного в організації теракту в петербурзькому метро.

Як повідомили у Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ РФ, підозрюваним виявився виходець із Центрально-азіатського регіону Азімов Аброр Ахраловіч, 1990 року народження, передає 24 канал.

За версією спецслужби, саме він підготував терориста-смертника Джалілова, який підірвав бомбу у метро Санкт-Петербурга.

Наразі Азімова доправлено для проведення слідчих дій у Слідчий комітет Російської Федерації. Під час обшуку в нього вилучили бойовий пістолет з кількома патронами в магазині, мобільний телефон, коробку від мобільного телефону та зарядний пристрій.

Крім того, на питання співробітників ФСБ, чи він здогадується через що його затримали, той відповів «Так».

Зауважимо, що громадянство Азімова в повідомленні ФСБ не вказано, однак у 2013 році чоловік з таким же ім'ям і роком народження вийшов з громадянства Киргизії.


Нагадаємо, удень 3 квітня в самому центрі Санкт-Петербурга між станціями метро «Сінна площа» та «Технологічний інститут» пролунав вибух. Раніше російські правоохоронці затримали 8 підозрюваних. Шість із них знаходилися в Санкт-Петербурзі, двоє - у Москві. Усі затримані - вихідці із Центральної Азії. Усі вісім підозрюваних заарештовані.

В результаті вибуху загинуло 14 осіб, десятки постраждали. Російські ЗМІ повідомили, що теракт в метро Санкт-Петербурга здійснив смертник, ним може бути 23-річний уродженець Середньої Азії, а саме міста Ош (Киргизія), громадянин Росії Акбаржон Джалілов. З версією Слідчого комітету про можливу причетність до теракту в петербурзькому метро іншого підозрюваного, студента Максима Аришева, не згідні його близькі.

Раніше військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук теж висловив думку, вибух в метро Санкт-Петербурга міг бути організований російськими спецслужбами. На його думку, таку подію президент РФ Володимир Путін може використати в якості цементування суспільства навколо чинної влади напередодні виборів, що наближаються. "Показати, що у Росії є вороги і вони не дрімають — це те, про що постійно говорить Кремль. Цілком можуть такі теракти бути організовані самою ФСБ. Я абсолютно не виключаю такий варіант", - зазначив Тимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus