USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Саудівській Аравії затримали 11 принців, які протестували проти економії

6 Січня 2018 19:42
У Саудівській Аравії затримали 11 принців, які зібрались в королівському палаці Каср аль-Хукм (місто Ель-Ріяд) для протесту проти заходів жорсткої економії. Їх запровадив указ короля Сальмана бен Абдель Азіза Аль Сауда, який передбачає призупинення оплати рахунків принців за комунальні послуги - за воду і електрику.

Про це пише 24 канал з посиланням на Reuters.

Також принци заявили, що хочуть отримати грошову компенсацію за смертний вирок їх родичу.

"Їм повідомили про помилку їх вимог, але вони відмовилися покинути Каср аль-Хокма. Королівській охороні було доручено втрутитися, і принци були затримані і поміщені у в'язницю Аль-Хайер, в очікуванні суду", – повідомляє місцеве видання sabq.org з посиланням на джерела.

Провідний світовий експортер нафти, Саудівська Аравія ввела реформи, які скорочують субсидії, вводять податок на додану вартість і скорочують пільги для членів королівської сім'ї, щоб впоратися з падінням цін на нафту, яке викликало дефіцит бюджету. За оцінками експертів, у 2018 році дефіцит складе 195 мільярдів ріалів.

Нагадаємо, на початку листопада в Саудівській Аравії було заарештовано 11 принців та чимало колишніх міністрів, їхніх заступників і бізнесменів. Всім затриманим пред'явлені звинувачення в корупції і відмиванні грошей. Згодом більшість арештованих у справі про корупцію принців, чиновників, бізнесменів та членів королівської родини погодилися передати державі частину своїх коштів в обмін на своє звільнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володя Показати IP 7 Січня 2018 11:16
В Украини треба зробити так само.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus