USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У школі села Боголюби відкрили гімнастичний зал

26 Жовтня 2019 20:24
В школі села Боголюби, яке належить до Заборольської об’єднаної громади Луцького району урочисто відкрили новенькі гімнастичний зал та приміщення для шкільної майстерні.

Освітній заклад у Боголюбах збудований у 2000-х роках. Тут навчається більше 300 дітей, попри те, школа розрахована на 190 учнів із сіл Боголюби, Тарасове, Богушівка та Зміїнець, За проектом, тут мав бути прибудований спортзал, проте тільки звели фундамент, а далі все так і лишилося на папері. Тож ні вчителям ні дітям, не лишалося нічого іншого як заняття з фізкультури проводити або на шкільному футбольному полі, або у класі.

«Займалися вправами в актовому залі, в класах грали в шашки», - констатує вчитель фізкультури Віктор Шевчук.

«Ні в старому приміщенні школи, в якому навчалися колись до зведення існуючої не було спортзалу, ні в новому приміщенні. Я вивчилась, ми фізкультурою займалися в класах або на вулиці, мої діти вивчились і теж так само займалися фізкультурою. У нинішніх учнів будуть всі умови для занять», - каже директор школи Олена Довгальова.

Тож, логічно, що облаштування спортзалу було чи не найголовнішим питанням для дирекції та голови ОТГ Валерія Боярського. В освітньому закладі величезне цокольне приміщення, або як його ще називають, нульовий поверх. Раніше його використовували під господарський склад, але вирішили, що потрібно шукати кошти на ремонт.

«Ми зробили реконструкцію цокольного приміщення під гімнастичний зал та майстерні. Ремонт почали робити в серпні минулого року. На це пішло більше 4,5 млн. грн., - розповідає Олена Довгальова. – Зрозуміли, що відкривати ми будемо порожнє приміщення і звернулися за допомогою до народного депутата Вячеслава Рубльова в оснащенні».

За сприяння нардепа, в гімнастичний зал придбали тренажери, гімнастичні мати, штангу та ваги, а також дві шведських стінки.
«Я вважаю, що завдяки тому, що діти будуть займатися на тренажерах, вони любитимуть спорт, стануть здоровішими та витривалішими. Також ми плануємо разом з головою ОТГ попрацювати над тим, аби в школі з’явилися і усі сучасні апарати для занять з трудового навчання», - каже Вячеслав Рубльов.
Діти уже встигли випробувати новенькі тренажери та потягати штангу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus