USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У справі втікача Онищенка арештували майна на 700 мільйонів

18 Серпня 2016 13:11
Протягом кількох днів, до кінця цього тижня, народного депутата і головного фігуранта кримінального провадження щодо розкрадання українського газу Олександра Онищенка повинні оголосити в міжнародний розшук, - інформує ТСН.

Крім того, правоохоронці заарештували на 700 млн грн майна та коштів у банках. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Онищенко вже оголошений у всеукраїнський розшук. Зараз ми закінчуємо переклад матеріалів, які необхідні для "Інтерполу". Я думаю, що до кінця цього тижня всі процедури будуть дотримані і "червона картка" на нього буде виставлена", – сказав директор НАБУ.

На рахунках у різних банках, у тому числі в збанкрутілому латвійському "Trasta Кomercbanka", заарештували 7 млн євро. "У рішенні суду фігурують кілька банків. Усього на цих рахунках заарештовано близько 7 мільйонів євро. Загальна ж сума арештованих активів, йдеться не тільки про гроші, а й майно, становить близько 700 мільйонів гривень", – уточнив Ситник.

У справі газових схем також фігурують інші особи, які, як і Онищенко, втекли за кордон. "Там є низка ключових фігур, яких досі не затримали, оскільки перебувають за кордоном. Вони займалися забезпеченням роботи його схеми. Її основне завдання полягало в тому, щоб вивести в готівку різницю між фіктивними опціонами і тією ціною, за якою газ продавався учасникам ринку. І є люди, які забезпечували цей процес: ті, хто керували фіктивними фірмами, переведенням у готівку отриманих коштів. Крім того, проводяться слідчі дії з приводу причетності до цього працівників "Укргазвидобування", – зазначив керівник НАБУ.

Як відомо, екс-депутата підозрюють у причетності до розкрадання українського газу. Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка. Втім, політика вже нема в Україні.

27 липня, генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Олександру Онищенку.

НАБУ вже кілька разів викликало на допит О.Онищенка, однак він жодного разу так і не з’явився.

На початку серпня у Латвії заарештували мільйони Онищенка, а трохи згодом суд обрав йому запобіжний захід.

Онищенка, згідно з інформацією РБК-Україна, оголосили в державний розшук.

До слова, ще на початку історії з одіозним нардепом, відверто груба, непродумана робота Генпрокуратури давала підстави підозрювати, що арештовувати Онищенка насправді ніхто і не збирається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧАС ПОВЕРТАТИ БОРГ. ЧОМУ КЛИЧКО ПРОСИВ НЕ ГОЛОСУВАТИ ЗА АРЕШТ ОНИЩЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
манька Показати IP 18 Серпня 2016 14:42
а коли вже повертати будете...
Цвинтар А.А. Показати IP 18 Серпня 2016 15:14
Це дешевий ПІАР нашої прокуратури і НАБУ ,пограють на публіку і все буде як завжди . " Понять - простить и отпустить " . Ворон , ворону око не виклює ....
Настя до манька Показати IP 18 Серпня 2016 16:32
НІКОЛИ!!! ще не один не повернув ні копійки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus