USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Стобихівці на Волині – протест: дві сотні дітей не пішли до школи

2 Вересня 2019 09:14
У селі Стобихівка Камінь-Каширського району понад дві сотні дітей не пішли до школи. Батьки кажуть, діти не вчитимуться доти, поки в селі не почнуть будувати нову школу.

Так у неділю, 1-го вересня, під час батьківських зборів вирішили батьки учнів. Про це розповів Сергій Сухацький, голова батьківського комітету школи, – інформує UA:Волинь.

Із його слів, замість дітей до школи підуть батьки. А от діти не вчитимуться доти, поки в селі не почнуть будувати нову школу.

Нагадаємо: через школу в Стобихівці на Волині не раз виникав конфлікт. Батьки кілька разів організовували акції протесту, щоб добитися будівництва нової школи. Згодом вони перестали пускати своїх дітей відвідувати аварійну школу. За що декількох із них судили.

У січні 2019 року оголосили тендер на будівництво нової школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району.

В селі Стобихівка Камінь-Каширського району селяни вже понад десять років чекають на будівництво нової школи. Старе приміщення школи збудоване ще у 1974 році і розраховане лише на 70 учнів, наразі тут навчається понад 260 дітей. Ще у 2018 році губернатор області Олександр Савченко пообіцяв батькам, що будівництво розпочнуть, проте цього так і не відбулося.

У листопаді минулого року жителі села разом з дітьми протестували, аби відстояти тендер на побудову школи в їхньому селі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
лучани Показати IP 2 Вересня 2019 09:32
Їздять на заробітки в Росію, пиляють крадений ліс... і не платять податки. Але вимагають нову школу.
Куршавель до лучани Показати IP 2 Вересня 2019 11:12
А хіба дитина винувата, що мати...... ?
. Показати IP 2 Вересня 2019 09:35
скільки податків платитьб ця громада? Держава винна всім, а точніше не держава, а я. Всі розумні ніхто не хоче платити податки, всі хочуть субсидій, пільг, безплатної медицини, високих пенсій. А платити хто має. В цбому селі - купа пилорам, чоловіки на заробітках за кордоном, жінки отримують допомогу на дітей.
Макс Показати IP 2 Вересня 2019 10:28
З того лісу що вони вкрали вже 20 шкіл стоялиб, самі могли зробити!
вв Показати IP 2 Вересня 2019 10:36
Може в Бурштинових Республіках на Поліссі місцеві громади шкіл набудували ? Там гроші точно є...
Олександр Показати IP 2 Вересня 2019 10:53
Повністю підтримую попередніх двох дописувачів. Якщо батьки так вирішили - нехай діти і не ходять в школу. Судячи по поведінці батьків- освіта їхнім дітям не потрібна. Цьому селу пропонували придбати автобус та довозити дітей в опорну школу. Але легше, не давши країні ні копійки, кричати дайте декілька десятків мільйонів на нову школу. А прокуратурі варто зайнятися підбурювачами, які позбавляють права дітей на освіту...
111 Показати IP 2 Вересня 2019 11:37
От якби там бурштин знайшли то булаб там фирми и тендери бистро и депутати там булиб вси А так цеж треба гроши видиляти А не КРАСТИ то тут недокличеся Як ось для прикладу село Галузія
Місцевий Показати IP 2 Вересня 2019 11:58
Це точно і обіцянок булоб стількі шо непереслухати
Жора Показати IP 2 Вересня 2019 12:27
Ці перші коментарі походу самі депутати і пишуть Бо як розумна людина так говорити Так говорять тількі ті хто щитає чужі грожші бідних сельськіх людей які змушені покидати сімй їхати по закордонах щоб якось прогодувати сімю Аці дуже мудрі люди які щитають гроші чужі сидять на міліонах крадених і хочуть шоб люди самі ще стройли і школи і все
Лучанин до Жора Показати IP 2 Вересня 2019 12:50
Чужі гроші рахують, а Ви випадково не з тих заробітчан, "которые деньги считают"
Анонім до Жора Показати IP 2 Вересня 2019 13:56
В житті немає нічого даремного. І щоб їм збудувати школу потрібно щоб тисячі людей сплатили за неї. Я не маю крадених мільйонів отримую зарплату і плачу з неї податки. З тих податкв йде пенсія тим, що ні копійки не платять і з тих моїх грошей оплачують їм освіту . Скільки я маю ще на них працювати?
Олександр до Жора Показати IP 2 Вересня 2019 16:03
В українській мові не існую слова «щитами». Є слово рахувати, якщо автор посту це мав на увазі.
Олександр до Жора Показати IP 2 Вересня 2019 16:07
Шановний, авторе коментаря. В українській мові не існує слова «щитати». Є слово рахувати, якщо, звичайно, автор посту це мав на увазі. За комплімент на рахунок статусу депутата - дякую. Є до чого прагнути
Жора Показати IP 2 Вересня 2019 12:34
Адекватна людина неможе бути проти того шо вкогось біда шо хтось переживає за свою дитину
Анонім до Жора Показати IP 2 Вересня 2019 13:58
Ну коли переживаєте за своїх дітей платіть податки, не крадіть ліс. Живіть як Бог заповів нічого ні з кого не вимагаючи. Бо держава це люди. Ш немає чого з тих людей вимагати зайвого.
Жора Показати IP 2 Вересня 2019 20:20
То пееведіть своїх дітей в цю школу в це село і тоді побачим як ви заспіваєте про податкі про ліс і про росію А так легко говорити Нажаль це є така Українська натура тішитись над ближнім що в нього біда

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus