USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У суді оскаржили нову редакцію правопису

5 Червня 2019 22:07
Окружний адміністративний суд Києва отримав позов до Кабінету Міністрів України про оскарження нової редакції українського правопису.

Про це з посиланням на інформацію прес-служби суду повідомляє Судова влада.

Позивачка, яка діє в інтересах своєї доньки, - учениці 7-го класу, просить суд визнати протиправною та нечинною Постанову Кабінету Міністрів України №427 від 22 травня 2019 року «Питання українського правопису».

На думку позивачки, уряд, ухвалюючи зміни до правопису, діяв поза межами своїх повноважень та не врахував реального стану розвитку української мови, що ускладнить її вивчення та грамотне використання.

Наразі вирішують питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів схвалив на засіданні нову редакцію українського правопису, яка замінить застарілу редакції від 8 червня 1992 року. Новий Український правопис запрацював з 3 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Однозначно Показати IP 5 Червня 2019 22:42
Адекватна жіночка.Респект.
Навуходоносор Показати IP 6 Червня 2019 11:22
Цей абсурдний правопис ніхто не відмінить! Не для цього "закуліса" готовила цей документ, який зведе на нівець рівень освіченості нації, щоби включити "задній хід".
шолом Показати IP 6 Червня 2019 12:18
укр мову як не знали так і не вчать і не знають а тепер залишилось ще ввести суржик разом з оцією дурнею і все для того щоб відволікти від справжніх проблем мови

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus