USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У суді пояснили, чому водій, який збив 16-річного хлопця, зміг вийти під заставу

13 Грудня 2016 14:41
Для підприємця Володимира Мігаса, який, перебуваючи за кермом авто у нетверезому стані, збив 16-річного хлопця на вулиці Дубнівській, визначили розмір застави на рівні 200 мінімальних зарплат. Як пояснили судді, таке рішення відповідає кримінально-процесуальному кодексу.

Про це йшлося під час брифінгу у Луцькому міськрайонному суді 13 грудня.

Як зауважив голова суду Михайло Квятковський, негативний резонанс виник через розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відносно Володимира Мігаса, якого затримали за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частино 2 статті 286 та частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України. Брифінг організували, щоб роз’яснити рішення суду.


Як повідомлялося, 8 грудня Володимир Мігас, перебуваючи за кермом автомобіля "Мерседес" у стані алкогольного сп’яніння (3,5 проміле) допустив наїзд на 16-річного хлопця на пішохідному на вулиці Дубнівській. Після того, як збив дитину, він продовжував рух, ще й збив 2 транспортних засоби.

16-річний Влад Андрушків, який постраждав у ДТП, досі перебуває у важкому стані. Станом на 12 грудня хлопця прооперували, проте він досі залишається у комі.

Головуючий суддя Ігор Ясельський розповів, що 9 грудня до Луцького міськрайонного суду надійшло клопотання щодо застосування запобіжного заходу, а саме утримання під вартою Володимира Мігаса, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення. Слідчий з прокурором подали клопотання про обрання найбільш суворого запобіжного заходу, мотивуючи це тим, що чоловіка підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років. Вони посилалися на обставини справи - підозрюваний перебував у стані тяжкого алкогольного сп’яніння (виявили приблизно 3 проміле алкоголю в крові), згодом намагався втекти з місця пригоди, залишив у небезпеці потерпілого.

Під час судового розгляду прокурор просив визначити розмір застави на рівні 250 мінімальних заробітних плат. Сторона захисту просила відмовити у задоволенні запиту прокурора та визначити заставу у розмірі 80 мінімальних зарплат. Суд, заслухавши доводи сторін, ухвалив рішення про задоволення клопотання про утримання під вартою підозрюваного терміном на 60 діб (максимальний можливий термін).


Суддя Ігор Ясельський наголосив, що чинний Кримінально-процесуальний кодекс зобов’язує слідчого суддю визначити розмір застави при обранні запобіжного заходу. Оскільки Володимир Мігас підозрюється у вчиненні тяжкого злочину з необережності, розмір застави для нього передбачений у розмірі від 20 до 80 мінімальних зарплат. Фактично розмір застави становив би 110 тисяч гривень. Разом з тим, розглянувши клопотання, суд врахував конкретні обставини справи, на які посилалася сторона звинувачення, перейшов до більшого розміру застави на рівні 200 мінімальних зарплат, що встановлюється фактично для категорії особливо тяжких злочинів.

Суд зобов’язаний визначати розмір застави при обранні запобіжного заходу - тримання під вартою. З цього правила є чіткий перелік винятків – суд не може визначати розмір застави, коли злочин вчинений з застосуванням насильства чи загрозою застосування насильства (а не з необережності, як у справі Володимира Мігаса), вчинення злочину спричинило смерть постраждалого (наразі повідомлень про смерть постраждалого не надходило), або коли до особи вже застосовувався запобіжний захід у вигляді застави, але умови цього запобіжного заходу були особою порушені.

Відповідаючи на питання про те, чи суд вивчив матеріальний стан підозрюваного, суддя відповів, що сторона захисту надала документи про те, що підозрюваний є керівником підприємства, але не надала документів про рівень доходів підозрюваного.

Водночас, він визнав, що суд раніше розглядав справу про адміністративне правопорушення Володимира Мігаса (йшлося про керування транспортним засобом у нетверезому стані, не виконання вимоги про зупинку та створення аварійної ситуації - справа надійшла 7 червня цього року). Цю справу також розглядав Ігор Ясельський. У жовтні суд визнав його невинним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 КУпАП за відсутністю складу правопорушення. Тоді виявили, що протокол, який надійшов у суд, складений неправильно.


Суддя прокоментував також інформацію у ЗМІ про своє керування автомобілем начебто у стані алкогольного сп’яніння. З його слів, інформація про це не відповідає дійсності, а на нього складали протокол про порушення правил дорожнього руху (але не за керування у стані сп’яніння). Суддя скористувався своїм правом оскаржити цей протокол у суді.

Також він запевнив, що готовий публічно пройти перевірку на детекторі брехні для того, щоб спростувати припущення про те, що Володимира Мігаса раніше виправдали за корупційні кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анатоль_ Показати IP 13 Грудня 2016 14:51
Гроші вирішують усе!
Громадянин 777 Показати IP 13 Грудня 2016 14:53
Молодці, що пояснили "диванним експертах" про обов'язок слідчого судді визначити розмір застави!!!!
Сераховичі Показати IP 13 Грудня 2016 15:09
" Найгуманніший .справедливий .не підкупний " украінський суд ! Стільки коштує життя 16 річного хлопця?
Ніцо Показати IP 13 Грудня 2016 15:22
по обличчях видно хто воно е
СУД Показати IP 13 Грудня 2016 16:06
Финито ля комедия! Понять и простить!
Я Показати IP 13 Грудня 2016 17:09
От і все! Ура Володя! Ура наш суд! А ви що надіялись на щось інше? Посадити можуть тільки того, хто вчинив злочин і немає грошей, а хто має гроші, той на коні. Так що Мігас - переможець. А всі надіялись на справедливість... І де вона. ..
1 Показати IP 13 Грудня 2016 17:11
З логіки дописувачів суддя мавби тупо винести незаконне рішення і плювати на норми КПК я так зрозумів? Тобто виходить так суддя скликає брифінг намагається пояснити чому таке рішення, на пальцях пояснює, ЩО ТАКА ВИМОГА КПК ЩОДО ЗАСТАВИ, а люди всеодно його гі...м поливають бо не рішення не відповідає тому що люди вважають правильним. Так от я хочу сказати, що людям в даному випадку треба на депутатів кричати що таку норму в КПК включили, а то виходить так, що зробиш по Закону то дурний бо мав зробити як люди хочуть, а зробиш так як люди хочуть то кричать що дурний бо робить не по Закону. Прямо якесь замкнуте коло. ЛЮДИ ВИ ВИЗНАЧІТЬСЯ ЯК ВИ ХОЧИТЕ ЖИТИ ПО ЗАКОНУ ЧИ ПО СОВІСТІ ЩО ФАКТИЧНО ДОРІВНЮЄ ПО ПОНЯТІЯМ.
Куля в лоб Показати IP 13 Грудня 2016 17:15
чому неджурналісти даманська-крапка-котлюк тиснуть на суд?, спонукають суддів порушувати права людини... До журналістів! Ваш рейтинг - 2%, це рейтинг показав минулої неділі Шелеп
Соціолог до Куля в лоб Показати IP 13 Грудня 2016 17:58
Шелеп уже в журналізди записався!?
мігас Показати IP 13 Грудня 2016 17:40
сто раз купляв той суд, купля і ще сто раз. Поки народ не зітре з землі цю владу як в 17ому, провди ніколи не буде
Анонім Показати IP 13 Грудня 2016 21:26
Як надоїли ті пяні мігаси,виxoдить нема управи на тиx мігасів на цьому світі
Андрій Показати IP 14 Грудня 2016 11:21
Цікаво, якби на місці потерпілого була дитина того ж Ясельського, він би так само лояльно поставився б до винуватця? Не забувайте судді, що земля кругла :-)
Анонім Показати IP 14 Грудня 2016 14:30
Да тут и так всё ясно этот мудак отмажится деньгами башлянет мусорам родителям потерпевшого прокуратуре и так далее получит условку купит новый мерс и дальше будет ездить
Сергій Показати IP 15 Грудня 2016 09:19
"Як повідомлялося, 8 грудня Володимир Мігас, перебуваючи за кермом автомобіля "Мерседес" у стані алкогольного сп’яніння (3,5 проміле) допустив наїзд на 16-річного хлопця на пішохідному на вулиці Дубнівській. Після того, як збив дитину, він продовжував рух, ще й збив 2 транспортних засоби." Виходячи із усього що написано п'яне чмо Мігас сідає за кермо свого авто усвідомлюючи те що він може вирішити будь яки питання з правоохоронними органами, збиває дитину бо іде п'яний ця обставина (що він п'яний) мае автоматично знімати таке поняття як "вчинення тяжкого злочину з необережності" тому що він вчинив це навмисно коли сів за кермо п'яним . А продажний суддя Ігор Ясельський наголосив, що чинний Кримінально-процесуальний кодекс зобов’язує слідчого суддю визначити розмір застави при обранні запобіжного заходу. Оскільки Володимир Мігас підозрюється у вчиненні тяжкого злочину з необережності. Шановно громадо скільки ще ми будемо терпіти продажних судів а також таких чмирей як Мігас? Чому ми не можемо змусити одного сісти за ой злочин що він зробив бо воно п'яне наїхало на дитину, а іншого посадити за отримання хабара з повною конфіскацією його родинного майна ?
упс до Сергій Показати IP 16 Грудня 2016 09:43
Сергій, ви маєте факти що суддя взяв хабаря??? Опублікуйте будь-ласка. Немає-тоді нічого повітря ганяти. На брифінгу в суді, голова суду на пальцях пояснив-такі норми Закони в нашій країні, Ясельський також пояснив чому закрита справа по прошлій п*янці Мігаса. За винесення рішення по невірно наданих аба заповнених документах відповідає суддя. В даному випадку треба питати у поліції чому вони невірно склали протокол і чому зволікали з уточненнямю Суддя тут причому???? Чи він ще мав звонити і писати-де протоколи уточнень??? Та нафік вони йому здались, в нього своїх проблем хватає.. Той хто був на брифінгу і хотів щось почути-все зрозумів, а іншим всерівно...Репортерам перед тим як друкувати такі статті теж радив би спочатку консультуватись з юристами, благо вони ж в штаті редакції повинні бути. А то тиснуть що небуть в погоні за рейтингом не розуміючи і не віддаючи собі звіту про наслідки. Ще не пройшло розслідування справи, ще не було суду, Мігас по любому буде сидіти, хіба що Влад особисто буде просити суддя про пом*ягшення міри покарання. НЕ ЛИЙТЕ ТОННИ Г*МНА НА ЛЮДЕЙ ЯКИХ НЕ ЗНАЄТЕ, НЕ РОБІТЬ ВИСНОВКІВ ЗІ СЛІВ ІНШИХ ЛЮДЕЙ ЯКІ ПОДАЮТЬ ІНФОРМАЦІЮ У ВИГІДНОМУ ЇМ КЛЮЧІ!!! ДУМАЙТЕ!!!!!!!!!!! Чи ви в голову тільки їсте???????
Людина Показати IP 16 Грудня 2016 10:58
Родичі судді та бізнесмена- не оправдовуйте їх в коментарях, не будьте співучасниками злочину. Ясельський аморальний лицемір та брехун. Він їхав по лівій смузі на трасі Луцьк-Рівне, де його зупинили на Цуманському посту. Суддя, який мав би показувати приклад чесності, не мав страхівки на авто. І судився в рожищенському суді, нібито він саме в цей день страхівку оформив, але забув взяти. Як може брехун судити правдиво? Я не вірю, що він по закону судив Мігаса-п'яницю, якому 275тисяч заплатити, що плюнути на асфальт. Все б забулося. Але цього разу постраждала невинна дитина, сльози проливаються в батьків. Висновок: Ясельському скласти повноваження судді- бо надто забруднився, а майно Мігаса продати і передати на банківський рахунок Влада. І за злочин треба відсидіти.
аліса Показати IP 31 Січня 2017 18:52
цей Мігас все свідоме життя бухає і немає значення за кермом чи ні , йогго стиль життя повії і алкоголь !!! ура гроші як завжди перемогли !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus