USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Варшаві 95-річчя перемоги над більшовиками відзначили парадом

16 Серпня 2015 11:11
Великий військовий парад до Дня свята Польського Війська пройшов у столиці Польщі Варшаві вчора, 15 серпня. 95 років тому сталося "Диво на Віслі", коли польські солдати мужньо зупинили більшовицьку агресію.

У параді взяли участь близько 1600 солдатів, сотні одиниць бойової техніки, у тому числі літаки і вертольоти. У небі над Варшавою з'явилися літаки Mіг-29 і F-16, проїхали танки Леопард-2, PT- 91, броньовані автомобілі "Росомаха" і низка інших транспортних засобів. Про це по повідомляє Українська служба Польського радіо.

Під час параду президент Польщі сказав, що його країна захищатиме слабших і не буде боятися сильних.

"Я б хотів, аби ми мали країну... яка вміє захищати слабших і не мусить боятися сильних. Це велике завдання не лише для польських військових, а і для польської влади на майбутнє і для президента Польщі. З цього місця декларую, що це завдання я буду реалізовувати з усіх сил", - заявив під час параду новообраний президент Польщі Анджей Дуда.

День Свята Польського війська відзначається у день перемоги польської армії над Червоною армією у 1920 році під Варшавою.

"Диво над Віслою" вважається однією з найважливіших баталій в історії світу. Перемога у Варшавській битві забезпечила Польщі незалежність і захистила Європу перед більшовицькою навалою. Про це, як відзначають у Польщі, в нинішній Європі практично ніхто не пам'ятає.

Перший такий військовий парад був організований у 2007 році з ініціативи тодішнього президента Леха Качинського, повідомдяє Радіо Свобода.

У масовій свідомості росіян дата 15 серпня 1920 року відсутня, оскільки вона не вписувалася в старанно створювану в СРСР легенду про непереможність Червоної армії. Нагадаємо, польський президент Анджей Дуда заявив, що у мирних переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі мають взяти участь найсильніші європейські держави та українські країни-сусіди.

Зі слів Дуди, наразі готується зустріч президентів, на якій планується обговорити це питання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 16 Серпня 2015 12:51
Номерний знак на джипі президента))))) Випадковість?)))
Знаючий до Анонім Показати IP 16 Серпня 2015 16:48
Аж ніяк! В гуглі забанили? U-військова техніка, UA - позашляховик, UB - броньовані авто, UC - малі вантажні авто та мікроавтобуси (до 3,5т) ... Що ж то за вірус такий?!
Анонім до Анонім Показати IP 16 Серпня 2015 22:18
не для параду у лембергу,нех два раза номер мiняти.то просто маркер хто не вкурив
Хлоп Показати IP 16 Серпня 2015 15:36
А 17 червня 2014 року визначали 95-рiччя перемоги над украiнцями ЗУНР та УГА. Тiльки ВН забуло про це)).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus