USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Верховній Раді підтримали реформу управління відходами, необхідну для євроінтеграції

20 Червня 2022 18:14
Верховна Рада підтримала в цілому рамковий закон про управління відходами, який узгоджує принципи роботи розширеної відповідальності виробника та залучення до процесу місцевої влади.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає Економічна правда.

Законопроєкт № 2207-1-д підтримали 282 народні депутати.

Це рамковий документ, у якому узгоджуються базові принципи роботи розширеної відповідальності виробника та залучення до процесу місцевої влади. Такий принцип передбачає, що роздільний збір та переробку пакування організовує і фінансує виробник товарів.

Також законопроєкт розблокує дозвільну систему, адже в Україні з 2014 року не видають дозволи на операції з відходами.

Закон, серед іншого, визначає створення інформаційної системи управління відходами. Документ також дозволить у майбутньому схвалити секторальні законопроєкти, які деталізують функції і напрямки роботи розширеної відповідальності виробника, введуть відповідальність за переробку відходів упаковки для українських виробників.

Читати ще: Верховна Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції

Муніципальний збір пропонують запровадити лише для медичних (шприци, медичні маски) та інших небезпечних відходів (цілих ртутних термометрів, люмінесцентних ламп).

Як пояснював голова екологічного комітету Олег Бондаренко, проєкт закону про управління відходами – це також один із кроків до виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і до наближення трьох директив ЄС, які Україна має імплементувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 20 Червня 2022 18:37
такі реформи потрібні в першу чергу для українців,а не євроінтеграції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus