USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У вірян - страсна п'ятниця

10 Квітня 2015 09:01
У християн східного обряду почалася велика, або страсна п'ятниця. Віруючі співпереживають трагедії розп'яття Ісуса Христа. В цей день віруючим рекомендовано дотримуватися найсуворішого посту і присвятити час роздумам і молитві. Події великої п'ятниці відображені в церковних богослужіннях цього дня. За церковним статутом день починається з вечора попереднього дня, тому богослужіння страсної п'ятниці починаються в четвер увечері, - повідомляє ZN.UA.

Читаються 12 страсних Євангелій. У них докладно розповідається про страждання і смерть Христа, починаючи з його прощальної бесіди з учнями після таємної вечері і закінчуючи похованням. Існує традиція не їсти до закінчення чину виносу плащаниці, а потім вживати лише хліб та воду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus