USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Володимирі-Волинську «зебри» освічуються по-новому

10 Травня 2016 18:46
Двісті тисяч гривень виділили депутати Володимир-Волинської міської ради на облаштування пішохідних переходів в рамках програми «Безпечне місто». У пріоритетах – ті «зебри», які знаходяться поблизу шкіл та на проблемних ділянках міських доріг.

З ініціативи голови фракції політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» Володимир-Волинської міської ради Сергія Радкевича для детального вивчення питання створили робочу групу, до складу якої увійшли не лише місцеві депутати, а й профільні спеціалісти. Серед її членів і «укропівець» – Валерій Олексюк – за фахом електрик, спеціаліст з електрообладнання автомобілів. Упродовж лютого-березня група вивчала досвід Львова та Луцька із встановлення спеціального освітлення на пішохідних переходах.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

«Людина, наближаючись до зебри, бачить світло автомобільних фар здалеку і помилково вважає, що водій бачить її так само добре, – говорить Сергій Радкевич. – Дуже важливо освітлювати самі пішохідні переходи, адже це дозволяє підвищити рівень видимості. Водії краще розрізняють пішоходів, коли ті з'являються у якості світлих об'єктів на темному фоні (тобто при позитивному контрасті). Цього можна досягти, якщо вуличний світильник розташувати між водієм і пішоходом, причому так, щоб його світло падало у напрямі руху автомобіля і не сліпило водія».

Сергій Леонідович каже, що у Володимирі-Волинську комунальне підприємство «Плігон» на деяких переходах встановило, так звані, блимаючи знаки. Однак, на думку депутата, це вирішує проблему лише частково.

«Водій звертає увагу на сам знак, а не на наявність пішоходів на дорозі, – пояснює «укропівець». – Таке освітлення більше підходить для вулиць, а не для пішохідних переходів. Для того щоб уникнути засліплення водіїв, що рухаються в зустрічному напрямі, яскравість світильників в їхню сторону слід обмежити. Для цього використовують такі, де світло відрізняється по колірній температурі від інших джерел світла, виділяючи ділянку чітко в межах «зебри».

Такими світильниками є світлодіодні. На прохання голови фракції УКРОП у Володимир-Волинській міськраді, тернопільські фахівці безкоштовно надали йому світлодіодний світильник. Валерій Олесюк відрегулював у приладі діапазон освітлення. Цей світильник депутати від УКРОПу запропонували встановити на пішохідному переході поблизу другої міської школи. Також перед «зеброю» розмістили попереджувальний знак. Досі тут часто траплялися наїзди на пішоходів та велосипедистів, адже вона була погано освітлена та облаштована.

На думку укропівців, у перспективі таке світлодіодне освітлення слід облаштувати на кожному пішохідному переході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бубочка. Показати IP 10 Травня 2016 20:54
Буквально 1,5 тижні тому в центрі міста по вул. ЛУЦЬКІЙ на пішохідному переході, який практично не освітлюється збили людину. Це, як освітлюєте? Чи кошти виділили на одну вулицю?
Всім Показати IP 11 Травня 2016 02:03
Кошти виділили на одну лампачку
депутат Показати IP 11 Травня 2016 10:56
Для чого у місті існує комунальне підприємство з великим начальником, якщо депутати мусять лампи ставити, пішоходні переходи фарбувати та показувати як потрібно освітлювати пішоходні переходи? Те ті господарники на зарплатах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus