USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Волиньраді – проти визнання волинських вояків дезертирами

5 Серпня 2015 17:17
Звернення щодо зняття обвинувачення про дезертирство бійців 51-ї ОМБ підтримали члени постійної комісії обласної ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю 5 серпня.

Підтримати звернення депутатів Володимир-Волинської районної ради до Президента України, Генерального прокурора України та Володимир-Волинського міського суду щодо зняття обвинувачення про дезертирство бійців 51-ї ОМБ закликав колег голова комісії Володимир Навроцький.

Проект рішення депутати підтримали без обговорення. Таким чином, звернення розглянуть під час найближчої сесії облради 14 серпня.

Нагадаємо, більш ніж 40 бійців 51-ої окремої механізованої бригади, які захищали цілісність країни під кулями та «Градами» й побували в російському полоні, постали перед українським судом: хлопцям, віком від 18 до 30 років, які перетнули російський кордон, закидають дезертирство. Частина з них під тиском визнали себе винними.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, суд над бійцями уже декілька разів переносили.

На фото: чергове засідання суду у Володимирі-Волинському 17-го липня
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus