USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинському інституті післядипломної освіти запрацювала STEM-лабораторія

8 Червня 2021 21:03
У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти запрацювала STEM-лабораторія – універсальне рішення для підготовки кваліфікованого випускника школи. Частину коштів на оснащення лабораторії, а саме 100 тисяч гривень, виділили за сприяння народного депутата Вячеслава Рубльова із фонду соціально-економічного розвитку.

Про це інформує пресслужба нардепа.

Поки випускники школи насолоджуються першими теплими днями, педагоги освоюють новітні практики. STEAM-лабораторія інституту післядипломної педагогічної освіти – формат кабінету природничо-математичної освіти, модернізованого кабінету фізики із 3D-принтером. До слова, методисти інституту поділилися, що днями виготовили на 3D-принтері брелки. Кажуть – результатом задоволені. Також у лабораторії обладнали пристрій CamTouch, що дозволяє перетворити будь-який проектор чи монітор на інтерактивну дошку, якою можна керувати за допомогою спеціальних стилусів.

Ректор ВІППО Петро Олешко зазначив, що насамперед слід підготувати учителя, а уже він – учнівство. Адже навіть у тих рідкісних випадках, коли в школах оснащені STEM-лабораторії, більшість учителів не знають методики роботи, а отже – не мають чіткого уявлення які саме практичні навички учні отримають від уроків.

«Для того, щоб впроваджувати STEM-освіту на практиці, необхідно мати підготовлені кадри, які є фахівцями у цій сфері. Ми уже готуємо фахівців до різних тих викликів, які диктує сьогодення. Відтепер учитель повинен не лише викладати власний предмет, а й бути здатним до здійснення міждисциплінарних зв’язків», – зазначив Петро Олешко.
Крім цього, очільник ВІППО висловив сподівання, що уже найближчими роками подібні лабораторії запрацюють і у школах області.

Учитель Володимир Сагайко зазначив, що ті методики, які нині ще використовують у школах частково втратили актуальність, а педагоги подекуди зовсім не готові до інновацій.

«Вважаю, що лише за поєднання ґрунтовного знання предмету, інноваційних технології та нових практик можна зацікавити учнів до навчання. Крім цього, важливо навчати дітей тим умінням, які їм дійсно знадобляться в житті. Зокрема, це математична компетентність і ІТ-компетентність, адже такі вимоги диктує наш час. Безперечно, такі кабінети – це можливість відчути «книжний предмет», подивитися на нього під зовсім іншим кутом зору», – розповів Володимир Сагайко.

Народний депутат Вячеслав Рубльов зазначив, що розвиток освіти залишається головним пріоритетом для нього.

«Вважаю, що проблему відсутності самих STEM-лабораторій, і фахівців не слід недооцінювати, а тому до її вирішення ми підходимо комплексно, - каже народний депутат. – Вчителям важко подавати матеріал про інноваційні підходи й практики, коли самі ніколи із цим не працювали. Саме тому настільки важливі ті знання, навички, методики, які учителі поглиблюють тут, у ВІППО. Нова лабораторія – це можливості самореалізації і для учителів, і для учнів», – переконаний Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 8 Червня 2021 23:10
реготав пів-години. І ОЦЕ STEM-лабораторія ?!!!!!!!!!
Онвоношо Показати IP 8 Червня 2021 23:31
Я завжди вважав що школа дає достатню середню освіту завдяки своїй прогармі навчання а далі вищий навчальний заклад на базі цієї освіти підвищує кваліфікацію до рівня вищої освіти, додає спеціалізовану освіту згідно вибора абітурієнта/студента. Все просто. В принципі я так раніше і вивчився. А виявляється що тепер "слід підготувати учителя, а уже він – учнівство"(С). Підготувати до чого, до вступу до ВИШу? Тобто між школою та ВИШом зробили прогалину яку треба ліквідувати. А з якою метою це зробили?
Андрій Давиденко. Ек Показати IP 10 Червня 2021 08:21
Було б непогано, якби спочатку розібрались, що ж таке STEM. Ні 3-D принтер, ні токарниий верстат, який пропонується для обладнання таких лабораторій, прямого відношення до цього не має...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus