USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У ЄС повністю припинили випуск банкнот номіналом €500

26 Квітня 2019 22:37
Німеччина та Австрія з п’ятниці, 26 квітня, припинили випуск банкноти номіналом в 500 євро.

Інші 17 країн Єврозони зробили це ще в січні цього року. Але ФРН та Австрія отримали можливість «плавного переходу», оскільки саме тут обертається найбільше 500-єврових купюр, пише Уніан з посиланням на DW.

Підвищеного попиту на найбільшу за номінальною вартістю купюру останнім часом у ФРН не спостерігалось. «Незвичних накопичувань не було», – повідомив раніше цього тижня глава німецького центрального банку Йоханнес Беерман.

Банкноти номіналом в 500 євро, які зараз перебувають на руках у громадян, не вилучаються з обігу. Ними можна користуватися та обмінювати без будь-яких обмежень.

Європейський центробанк вирішив припинити випуск банкнот номіналом в 500 євро через занепокоєння, що вони можуть «сприяти незаконній діяльності». Було виявлено, що купюри саме такого високого номіналу найчастіше використовуються в операціях, пов’язаних з відмиванням грошей, ухиленням від сплати податків та фінансуванням тероризму.

Банкноти в 500 євро іноді називають «Бен Ладеном», оскільки їх можна легко та непомітно перевозити. Наприклад, мільйон євро в таких купюрах важить лише 2,2 кілограма та легко вміщається в сумку від ноутбука. Тим часом така ж сума в купюрах по 100 доларів, які є найвищим номіналом американської валюти, важить в шість разів більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus