USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У директора технікуму неабиякі апетити, – депутати

15 Квітня 2011 17:50
Депутати Волиньради не проти передати територію кіновідеомузичного підприємства Волинському технікуму Національного університету харчових технологій, проте просять його керівника бути скромнішим у «своїх апетитах».
14 квітня під час проведення Дня депутата обласні обранці відвідали Волинському технікум Національного університету харчових технологій, аби пересвідчитися, що цьому навчальному закладу справді потрібні додаткові приміщення.
«Ці місця якраз би нам дуже згодилися»
Нагадаємо, 10 березня під час візиту до технікуму голова облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив, що приміщення колишнього кіновідоемузичного підприємства передадуть на баланс Волинському технікуму Національного університету харчових технологій, що розташований поруч.
«Це – державний навчальний заклад, тому передачу можна здійснювати, не міняючи форми власності: від держави до держави. Ніяких тендерів. Технікум має гарні перспективи в майбутньому отримати статус повноцінного вищого навчального закладу, тому їм потрібно розвиватись», - сказав тоді губернатор.
Під час проведення Дня депутата 14 квітня директор технікуму Ігор Корчук розхвалював свій навчальний заклад перед депутатами, довго водив їх коридорами та врешті-решт заявив, що разом із приміщеннями кіновідеомузичного підприємства, що на вулиці Кафедральній, 12, він охоче взяв би на баланс обкомівську дачу «Кручу» та базу відпочинку цього ж таки кінопідприємства.
«Ми плануємо розвивати зелений туризм, а ці місця якраз би нам дуже згодилися у цій справі», - зауважив Ігор Корчук.
«Трохи убавте свої апетити», - Кравчук
Проте депутати зустріли таке прохання неоднозначно.
«А можливо вам досить, трохи убавте свої апетити», - запропонував депутат обласної ради Святослав Кравчук.
Директор дипломатично ухилився від відповіді і сказав, що це лише пропозиція, а рішення, мовляв, все одно будуть приймати обласні депутати.
Тим часом голова Волиньради Володимир Войтович поцікавився, наскільки ж є гострою необхідність у додаткових приміщеннях.
Ігор Корчук відразу продемонстрував схеми-плани, на яких вже вся територія кіновідеомузичного підприємства має своє цільове призначення.
«Крім того, ми плануємо розширятися. Я хочу, щоб у нашого закладу була перспектива розвитку. Адже розширення навчальної бази сприятиме реорганізації технікуму у Волинський інститут харчових технологій, який би міг забезпечити підготовку фахівців для агропромислового та готельно-туристичного комплексів області», - зауважив директор технікуму.
У Луцьку бути музею національно-визвольної боротьби?
Водночас він вважає, що такі зміни у діяльності технікуму лише сприятимуть розвиткові туризму у місті Луцьку.
«Створення навчальних готелю та кафе у Старому місті дозволить розвивати інфраструктуру для обслуговування туристів», - переконаний Корчук.
Депутати нібито ініціативу та прагнення директора підтримують, хоча наскільки вони були щирі – покаже голосування під час чергової сесії обласної ради.
Проте вже зараз є депутати, котрі кажуть, що проголосують за передачу приміщень кіновідеопідприємства технікуму лише за певних умов.
«Я вважаю, що в одному із цих приміщень, кімнати дві-три, має бути музей національно-визвольної боротьби. Коли ми говоримо про історію нашого міста, то не можемо забувати про це», - зазначив депутат обласної ради Анатолій Вітів.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Майстер Показати IP 15 Квітня 2011 21:54
Та вони з наявною територією не знають що робити. Фасад ремонтують майже кожен рік, а він продовжує обвалюватись. Так само будуть хазяйнувати і в нових приміщеннях. А так-як будівля залишиться державною, то будуть вициганювати кожен рік гроші в держави на "реконструкцію." Дайте технікуму прміщення НК"Сємєчка" і нехай на його прикладі доведуть, що здатні щось зробити путнє.
дістали горлохвати! Показати IP 16 Квітня 2011 18:26
Бурса бурсою,рівень знань нижче плінтуса, а плани, як в Наполеона! Є два вузи національних - і досить, віддайте приміщення краще для хворих, вони реально цього потребують! А в Старому місті генделиків вистачає, для достойного рівня - Корона Вітовта, а не студентську столовку від бурси НУХТУ!
Dyssja до дістали горлохвати! Показати IP 17 Квітня 2011 23:31
ти там вчився що так висловлюєшся якщо ні то закрий рота, а якщо таки вчився то значить ти такий шалапай і навчання в бурсі тобі не під силу, іди вагони розгружати там великої спеціалізації не треба. бурса не погана, приміщень дійсно не вистачає, деякі навчальні кабінети знаходяться в гуртожитку (біля ДЕПО) до якого добиратись між уроками довгенько і доволі не зручно.
Юрій Моклиця Показати IP 16 Квітня 2011 21:16
Бєшся за кожного туриста, переконуєш їх і себе, а тут опа, іще один "кідок" для розвитку. Вже має технікум і памятку національного значення і єдину вежу Окольного замку. Де туризм?
VSC Показати IP 17 Квітня 2011 18:41
"..реорганізації технікуму у Волинський інститут харчових технологій.." - ни фига себе, откуда специалисты взялись на Волыни?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus