USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку будуватимуть нову станцію швидкої?

24 Квітня 2009 18:40
На розгляд луцької архітектурно-містобудівної ради винесли проект будівництва нового приміщення Луцької станції швидкої медичної допомоги. Про це 24 квітня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів проектант, станцію швидкої медичної допомоги у Луцьку хочуть збудувати на вулиці Словацького, поблизу існуючого приміщення підстанції №1 Луцької СШМД. Нове приміщення складатиметься з трьох частин – чотириповерхового адміністративного корпусу, гаражів на 19 машин та ремонтного блоку. Про потребу спорудження нової будови говорив і головний лікар станції Олег Куц.
 
Проте у членів архітектурно-містобудівної ради виникло багато застережень. Василь Дузь-Крятченко запропонував, щоб нинішнє приміщення підстанції №1 використовувалося для ремонту й у якості гаражів, а спорудити – лише адмінбудинок. Олег Куц зазначив, що для СШМД це буде «завелико». Інший член архітектурно-містобудівної ради Ігор Левчук схвально віднісся до пропозиції пана Дузя-Крятченка. Тарас Рабан вважає, що у запропонованому проекті «архітектури нема», а вигляд – напівпромислового типу. Також пан Рабан порушив питання, щоб розташована поблизу вулиця Затишна була вільною для руху транспорту.
 
Директор департаменту містобудування Луцької міськради Георгій Шевчук також дотримується позиції, подібної до думки Тараса Рабана. Те, що вулиця Затишна має бути вільною для автомобілів, – це на користь і самій швидкій. «Враження, що взятий типовий проект…. Це – позавчорашній день у проектуванні», – охарактеризував пан Шевчук продемонстрований проект. Така споруда «не краща за обкомівські гаражі», збудовані ще у 50-х роках минулого століття (у них розміщена зараз підстанція №1 Луцької СШМД – «ВН»). Георгій Шевчук наполягає на тому, щоб при спорудженні таких об’єктів, як станція швидкої меддопомоги, були дотримані серйозні вимоги.
 
Розставив крапки над «І» у дискусії виступ першого заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської. За її словами, чи взагалі доцільне єдине приміщення для станції швидкої з точки зору самої медицини? Крім того, пані Соколовська застерегла від спорудження 4-поверхової будівлі через стан грунтів у цьому районі міста. Лариса Соколовська зазначила, що з огляду на фінансову ситуацію зараз ніхто не виділятиме коштів з бюджету на спорудження нової станції швидкої.
 
Тому розгляд проекту нової СШМД архітектурно-містобудівна рада відклала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus