USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку будуватимуть церкву на кістках?

10 Жовтня 2008 09:36
Архітектурно-містобудівнича рада Луцька підтримала проектне рішення архітектора Андроша Бідзілі згідно з яким на вулиці Івана Франка у обласному центрі Волині постане церква, – повідомляє 10 жовтня репортер «Волинських Новин».
Церкву мають збудувати на території колишнього кладовища. Це викликало жваві дискусії серед членів архітектурно-містобудівничої ради. Проте, як зазначив отець Олег Ведмеденко, цвинтар перенесли звідти ще приблизно десять років тому. Однак деякі архітектори сказали, що кладовище є досить старим і перепоховання відбувалося лише тих померлих, на яке погоджувалися родичі.
«Всі ми стоїмо на кістках» та «не можна будувати на кістках» – це дві соновні думки, які звучали під час обговорення. Отець Олег Ведмеденко запевнив, що у випадку, якщо при роботах знайдуть кістки небіжчиків, то їх перепоховають за християнським обрядом у спеціальний могильник – крипту.
Врешті-решт члени ради схвалили проект пропозиції архітектора Андроша Бідзілі, за умови, що обіцянка священника виконуватиметься.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2008 12:56
це писав син Ведмеденка? бо кому ще він доводиться отцем, хіба він уже не відлучений від церкви?
Анонім 2 Показати IP 10 Жовтня 2008 14:35
Не відлучний, але перебуває в забороні, яку на нього наклав Священний Синод УПЦ КП А церква на кладовищі, це НОРМА. Проїдьтесь Україною і побачите. Будуйте отче, аби на славу Божу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus