USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку чорнобильці не з’являються на огляди

16 Квітня 2009 09:37
Про медичне обслуговування осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, йшлося під час наради медиків у Луцькому міському управлінні охорони здоров’я, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Про обстеження чорнобильців при Луцькій міській поліклініці №1 у реабілітаційному центрі «Чорнобиль» розповідав головний лікар поліклініки Ігор Гнетньов. За його словами, у І кварталі 2009 року лікар-терапевт РЦ прийняв 1453 людини в поліклініці і обслужив 158 викликів вдома. Невропатолог центр прийняв 1516 чоловік і 3 виклики було до дому, – розповів медик.
 
У поліклініці №2 та №3, амбулаторії ЗПСМ №1, амбулаторії села Вересневе є закріплені лікарі, які відповідають за надання допомоги постраждалому населенню ІІІ Б категорії. Безпосередньо у РЦ обслуговуються ліквідатори (І група) та евакуйовані (ІІ група). У поліклініках міста спостерігається ІІІ група чорнобильців (ті, хто проживає на території радіологічного контролю).
 
У Луцьку на обліку стоїть 631 ліквідатор аварії на ЧАЕС, 122 евакуйовані людини та майже 2 тисячі осіб, що проживають на терені радіоконтролю. Дітей, постраждалих від аварії (ІV категорія), – 2697.
 
За поточний рік оглянути чорнобильців стовідсотково не вдалося, бо, попри неодноразові запрошення, частина потерпілих прописана, але не проживає у вказаних місцях, інші ж просто не приходять на огляди, – сказав пан Гнетньов. За І квартал оглянуто від 40 до 56% чорнобильців у різних групах обліку.
 
За словами медика, кожен третій ліквідатор стаціонарно оздоровлюється за рік. Серед дітей-чорнобильців менше інвалідів, аніж серед дітей без такого статусу. В структурі смертності чорнобильців по місту на першому місці перебувають системи кровообігу, на другому місці – злоякісні новоутворення.
 
Окрім того, РЦ «Чорнобиль» потребує коштів на закупівлю апаратури з чорнобильського фонду. Наприклад, обіцянки про купівлю нового ендоскопу залишається з року в рік лише обіцянками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus