USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку екс-посол України презентував свою книгу. ФОТО

22 Листопада 2013 18:00
Книгу «Час великої гри. Фантоми 2079 року» презентував волинським читачам автор – Юрій Щербак. Захід відбувся у Палаці культури Луцька сьогодні, 22 листопада.
Організатором презентації виступив благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».
Нагадаємо, сьогодні народному депутату Ігорю Палиці вручили премію імені Євгена Чикаленка за самовіддану благодійницьку діяльність.
Під час заходу відбулося відкриття фотовиставки «Ландшафти благодійності», яку представила заступник голови правління благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. Також відбулося вручення бібліотекам міста й луцьким школам комплектів книг видавництва «Ярославів Вал».

Саме у видавництві «Ярославів Вал», яким керує відомий український письменник, критик, виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький, і побачила світ дилогія Юрія Щербака. Перша книга автора має назву «Час смертохристів», друга – «Час великої гри. Фантоми 2079 року».



Дилогія, за розповіддю автора, об’єднана героєм і часом. Дія у романах відбувається в період 2077-2079 років. Головний герой Ігор Гайдук – розвідник, генерал українського війська, який очолив військовий переворот.
Юрій Щербак зізнався, що прототипом головного героя дилогії є реальна людина: військовий розвідник, конструктор ракет, чоловік, який працював у вищих ешелонах влади.
«Я навмисне взяв розвідника. Адже це найбільш поінформована людина в країні. А такі люди завжди дуже небезпечні для керівництва», - зазначив автор книги.



Під час презентації автор відповідав і на запитання, які передавали у записках із зали. В одній із них читач відзначив песимістичність творів Щербака. Та автор «Часу великої гри» запевнив, що твір, хоч і є антиутопією, аж ніяк не песимістичний.
«Коли ви доживете до 2079 року і Україна буде існувати у своїх сучасних кордонах, як це написано в романі, то це – великий оптимізм», - вважає письменник.



Юрій Щербак у книзі описав авторське бачення можливого майбутнього України. Проте він не бажає такого життєвого сценарію для своїх нащадків.
«Я б дуже хотів, щоб ці пророцтва не збулися. Не хотів би, щоб мої діти та онуки жили в тому суспільстві, яке я визначив у своїй книзі», - зазначив автор.



Письменник додав: він не вірить у те, що література здатна впливати на важливі геополітичні процеси. Адже вони розвиваються за своїми законами. Та Юрій Щербак запевнив, що вірить у вплив літератури на окремі людські душі.
Зі слів його волинського колеги Івана Корсака, часто у відгуках на творчість Щербака лунає слово пересторога.



«Пересторога у вустах Юрія Щербака набирає особливої ваги. Бо важко сьогодні в Україні знайти людину, яка краще знає світову закулісну політику», - вважає письменник, натякаючи на дипломатичне минуле Щербака.
Довідка:
Юрій Щербак - український письменник, сценарист, епідеміолог, публіцист, політик, діяч екологічного руху, дипломат, доктор медичних наук.
1989-1991 - народний депутат СРСР.
1990-1992 - голова Партії зелених України.
1991-1992 - перший Міністр охорони навколишнього середовища незалежної України, член Ради Національної Безпеки України.

1992-1994 - Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ізраїлі.
1994-1998 - Надзвичайний і Повноважний Посол України в США (з 1997 року - також посол України в Мексиці за сумісництвом).
1998-2000 - радник Президента України.
2000-2003 - Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді (одночасно - представник України при Міжнародній організації цивільної авіації (ICAO, Оттава).
З грудня 2009 - один із засновників та член Ради із зовнішньої та безпекової політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus