USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку Ющенко окреслив теми, «на яких політики не зароблять балів»

15 Жовтня 2009 11:03
В обласному центрі Волині Президент України Віктор Ющенко озвучив ряд питань, котрі, на його думку, неактуальні для інших політиків, бо вони на них не зароблять балів. Про це йшлося під час урочистих зборах з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та річниці створення УПА, - інформує 15 жовтня репортер «Волинських новин».
Передовсім глава держави зупинився на питанні оборонної політики. Адже Україна у минулому сторіччі шість разів оголошувала про свою незалежність і п’ять разів її втрачала. Постає питання: як же утримати українську незалежність на роки, а то й на вічність? Нагадав Президент і про європейську колективну безпеку, себто НАТО, без власної армії.
Також глава держави озвучив і проблеми примирення вояків УПА та бійців Червоної Армії. Віктор Ющенко, побувавши в Колках, зауважив, що лише тут побачив цих колишніх воїнів разом. Мовляв, цим ми показуємо унікальний приклад всій країні. «Потрібно подати одне одному руки і рухатися вперед», – додав Президент України.
Не обійшов глава держави і питання української помісної церкви та примирення патріархатів. «Нам треба знайти міжцерковне порозуміння», – зауважив Віктор Ющенко. Наголосив Президент на існуванні єдиної державної мови – української, проте додав, що володіння іншими мовами, хоча б двома-трьома, також важливе.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus