USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пластуни вшанували загиблих від Голодомору

6 Вересня 2008 14:44
На Замковій площі Волинський осередок Пласту поіменно згадав понад 400 загиблих під час Голодомору. Головне завдання, яке ставлять перед собою організатори заходу, – вшанувати пам’ять полеглих і залучити до пошукової роботи небайдужих. Про це 6 вересня повідомив репортер «Волинських новин».
 
Акція, іменована «33 хвилини», є складовою міжнародної акції «Незгасима свічка», присвяченої 78-й річниці Голодомору. Учасники дійства у руках тримали плакати із написом «Україна пам’ятає, світ визнає». За словами голови місцевої станиці Пласту Ліни Остапчук, це свідчить про важливість визнання Голодомору українського народу.
 
Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк висловився про те, що такі заходи важливі для пам’яті нашого народу. На його переконання, досить гарним для вияву нашої пошани є камерність заходу, на якому присутня невелика кількість осіб.
 
Завершилося вшанування пам’яті жертв Голодомору хвилиною мовчання.
 
Довідково:
 
Пластуни зачитували вік та імена загиблих під час геноциду українського народу із книги пам’яті, яка поки що доступна широкому загалу в електронному форматі. За словами Ліни Остапчук, у листопаді така книга буде опублікована і міститиме 17 томів, присвячених жертвам Голодомору. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus