USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку радилися, як мінімізувати згубний вплив кризи

20 Березня 2009 18:30
У Волинському облмуздрамтеатрісьогодні, 20 березня, відбулася у розширена нарада з головами районних, міських, селищних та сільських рад області  за участю голів райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади області, підприємств агропромислового комплексу. Головною метою наради її організатори визначили напрацювання заходів з мінімізації наслідків світової фінансової кризи на господарський комплекс  області. Про це повідомляють «Волинські Новини».
У прес-службі глави Волинської ОДА повідомили, що Микола Романюк виступив із доповіддю, у якій проаналізував соціально-економічну ситуацію в області. «Вчасна і повна виплата заробітної плати працівникам установ бюджетної сфери, безперебійна оплата енергоносіїв, створення нормальних умов для надання в цих установах послуг населенню  можливі лише за умови успішного виконання бюджетів, що в нинішніх умовах суттєво ускладнилось», – зазначив губернатор.
Керманич ОДА звернув увагу, що через невиконання завдань із надходження доходів до державного бюджету, у першу чергу митницями (втрати  становлять понад 55 мільйонів гривень), «неритмічно отримуємо дотацію вирівнювання, а це головне доходне джерело».
Крім того, за два місяці 2009 року скоротилися надходження податку з доходів фізичних осіб проти відповідного періоду минулого року – більш як на 600 тисяч гривень.
«Тому не дивним є те, що у минулому місяці з єдиного казначейського рахунку було взято бюджетами 102 кредити на виплату заробітної плати обсягом 15,7 мільйона гривень, а цього місяця – відповідно 146 обсягом 30,7 мільйона», – зізнався наголосив Микола Романюк.
Звернув увагу губернатор і на головні завдання реалізації земельної реформи. Особливо він наголосив на необхідності активізації видачі державних актів права власності на землю: «Внаслідок невідомих мені причин на Волині складається ситуація, що в одному районі показник роботи - понад 80%, а в сусідньому - менше 20%».
«У ряді районів навіть не сформульоване положення про проведення земельних аукціонів, а така форма продажу землі дає непогані надходження до бюджетів», – додав Микола Романюк.
Натомість Луцький міський голова Богдан Шиба розповів, що минулого року в місті вдалося реалізувати низку соціально-економічних програм. Завдяки коштам, вирученим з земельних аукціонів, місто отримало змогу вчасно розпочати капітальні роботи з ремонту доріг, дахів, облаштування дворових територій тощо.
Цього року, за словами пана Шиби, планується продовжити роботи з реалізації програм, проте на ці цілі кошти потрібні вже зараз. Наприкінці минулого року в зв’язку з загостренням економічної кризи, не вдалося провести торги, а відтак сьогодні немає коштів на початок проведення капітальних робіт.
Що ж до наповнення бюджету, то, на думку міського голови, потрібно виводити економіку з тіні та максимально легалізувати заробітну плату.
Градоначальник наголосив, що на плечі міської влади лягає і підтримка правоохоронних органів, які залишилися без державної опори. Але прикрим назвав міський голова той момент, що зараз правоохоронні органи поставлені в таке становище, що, отримуючи допомогу місцевої влади сьогодні, вже завтра приходять з перевірками щодо наданих їм коштів, – інформує офіційний сайт Луцької міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Жукова Людмила Олексіївна керівник обласної організації Партії захисту прав людини Показати IP 20 Березня 2009 22:05
Існує мудре народе прислів'я :"Чого бідний - бо дурний, а чого дурний - бо бідний". Така ситуація є нині в Луцькій міській раді, яку очолюють спеціалісти в галузі образотворчого мистецтва, будівництва корівників, історії і взагалі без освіти. Нині не радитись потрібно пане, Шиба, а давно мати реальну програму виходу розвитку міста і наполегливо її виконувати. А то місто все "гавнішає" і "гавнішає", а Ви з Зелінським - радитесь і радитесь. Не радитись потрібно Вам з Зелінським, Давидовими, Гоцалюком, а попросити пробачення в міської громади, написати заяви і тікати геть з міської ради, а ще краще - з міста.
олена Показати IP 22 Липня 2012 07:48
Коментар Жукової,на мою думку,зовсім некоректний.Яка людина,такий і коментар!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus