USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відзначили 200-ту річницю від народження Миколи Гоголя

1 Квітня 2009 17:46

У Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки організували вечір літературного портрету письменника, який народився в Україні, творив у Росії та чиї твори читають у всьому світі. Адже сьогодні, 1 квітня, виповнилось 200 років від дня народження Миколи Гоголя, – повідомляє репортер «Волинських Новин».

Під час вечора, організованого бібліотекою та студентами Луцького педагогічного коледжу, говорили про життя та творчий шлях видатного письменника Миколи Гоголя. Також читали уривки із його літературних творінь та обіграли мініатюру із «Сорочинського ринку».
Крім цього, перед входом до святкової зали організували виставку книг письменника та публікацій про нього. Серед них – одне із раритетних видань – книга Миколи Гоголя, яка видана ще за життя талановитого митця, у 1842 році. Як розповіла головний бібліотекар Вікторія Яринюк, видання бібліотеці передала волинська митниця три роки тому. «Вона, навіть, написана мовою тих часів», – висловила вона своє захоплення.
Другою цінною книгою бібліотеки є видання під назвою «Неопублікований Гоголь». За словами пані Яринюк, в ній містяться твори, «яких немає ні у шеститомнику, ні у восьмитомнику».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus